Rekonstrukcija samo u najavi

Izvor: RTS, 12.Dec.2010, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekonstrukcija samo u najavi

Do sada nije bilo nikakvih konkretnih pregovora o rekonstrukciji Vlade, rekao Ivica Dačić. Verica Kalanović kaže "da ćemo možda već krajem januara dobiti neku drugačiju vladu".

Zamenik premijera i ministar policije Ivica Dačić izjavio je da do sada nije bilo nikakvih konkretnih pregovora o rekonstrukciji vlade.

Ivica Dačić je rekao da do sada nije čuo da je na Vladi bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << reči o smeni ministra spoljnih poslova Srbije Vuka Jeremića.

On je kazao da SPS do sada nije imao nikakve primedbe na rad ministra Jeremića, a nije želeo da komentariše prvobitnu odluku Ministarstva spoljnih poslova da predstavnici Srbije ne odu na dodelu Nobelove nagrade za mir kineskom disidentu.

"Nikada, ni na kakvim konsultacijama sa koalicionim partnerima nije bilo razgovora o toj temi, niti konkretnih predloga", rekao je Dačić i dodao da su socijalisti spremni da o tome razgovaraju ukoliko bude konkretnih predloga.

Dačić, koji je juče ponovo izabran za predsednika SPS-a, na stranačkoj konferenciji za novinare je dodao da za SPS nije centralno pitanje da li će neko od njenih funkcionera biti ministar ili ne.

On je podosetio da su i ranije vlade imale dosta članova, od kojih je najviše ministara bilo u vladi SPS-a i SRS-a.

Funkcionerka G17 plus i ministarka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović ministarka kaže "da ćemo možda već krajem januara" dobiti neku drugačiju vladu.

"Želim rekonstrukciju Vlade, jer bi sa manje ministarstava, efikasnijim radom i odličnom koordinacijom, u narednih 15 meseci mandata, mogla više da razdrma Srbiju", rekla je Kalanovićeva Fonetu.

Prema njenim rečima, rekonstrukciju Vlade moraju da prate ozbiljna strategija, ozbiljan konsenzus oko glavnih pitanja i ozbiljni ministri, koji će se boriti sa tim velikim ministarstvima.

Za Kalanovićevu ne predstavlja problem pitanje opstanka Ministarstva za NIP, koje će možda, kako je rekla, "biti pripojeno nekom drugom ministarstvu, a možda će neki drugi biti pripojeni nama".

"Ili će ovo ministarstvo jednostavno biti ugašeno, što bi bilo u suprotnosti sa strateškim ciljem razvoja infrastrukture u Srbiji, kao preduslova za ekonomski razvoj", zaključila je Kalanović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"U Vladi nije razgovarano o smeni Jermića"

Izvor: Mondo, 12.Dec.2010

Zamenik premijera i ministar policije Ivica Dačić izjavio je danas da u Vladi Srbije nije razgovarano o smeni ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića.

Nastavak na Mondo...

Dačić: Nije bilo pregovora o rekonstrukciji vlade

Izvor: Glas javnosti, 13.Dec.2010, 07:06

BEOGRAD - Zamenik premijera i ministar policije Ivica Dačić izjavio je da do sada nije bilo nikakvih konkretnih pregovora o rekonstrukciji vlade...On je istakao da do sada nije čuo da je na vladi bilo reči o smeni ministra spoljnih poslova Srbije Vuka Jeremića...On je kazao da SPS do sada nije...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.