Razgovarano o dolasku Mercedesa u Ikarbus

Izvor: Studio B, 22.Avg.2013, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razgovarano o dolasku Mercedesa u Ikarbus

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se razgovaralo o dolasku "Mercedesa" u fabriku autobusa "Ikarbus" i najavio nastavak tih razgovora.

"Hoćemo da napravimo sistem koji će privlačiti investitore. Razgovaraćemo i u narednom periodu o dolasku Mercedesa, nadam se da će to biti ozbiljna investicija, a očekujemo i druge strane investitore", rekao je Dačić u Palati Srbija gde je uručio >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << pasoše mladim sportistima iz Republike Srpske.

Novinare je interesovao i stav premijera o sudbini fabrike nameštaja Simpo iz Vranja zbog neplaćenog poreza. Dačić je odgovorio da principi moraju da budu jednaki kako za Simpo, tako i za sva druga preduzeća i fabrike u Srbiji i naglasio da je posao vlade da pomogne preduzećima, a "ne da ih ubije".

Premijer je takođe negirao da on lično ima bilo kakve veze sa tim preduzećem, a spekulacije o tome vidi u tome što je direktor Simpa Dragan Tomić član SPS.

Dačić je istakao i da je nekorektna informacija, koja je, kako je rekao, nezvanično potekla iz Ministarstva finansija, da je on lično skinuo sa dnevnog reda sednice vlade pitanje o stečaju u tom preduzeću.

"Mlađan Dinkić je pokušao da kaže da ja štitim Simpo i da sam skinuo tu tačku sa dnevnog reda, ali to pitanje i nije bilo predviđeno za tu sednicu. Uostalom, pitanje stečaja i sudbine pet ili šest hiljada ljudi ne može se razumatrati pod tekućim pitanjima", rekao je premijer.

Prema njegovim rečima, sa prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem, čiji je kabinet učestvovao u rešavanju tog problema, dogovoreno je da se ne ide na sednicu, već da se sačeka njegov povratak.

"Simpo nije jedini koji duguje, šta je sa na primer sa privatnicima. Ne može odlazeći ministar da predlaže mere koje imaju politički karekter", zaključio je Dačić.

Kompanija Simpo saopštila je ranije danas da je, u skladu sa dogovorom u Vladi Srbije, pripremila Program restrukturiranja, koji, između ostalog sadrži konkretan predlog plaćanja svih dospelih, a neplaćenih poreskih obaveza, o čemu je jutros i zvanično obavestila Poresku upravu Srbije.

Taj program koji po dogovoru, vladi treba da bude dostavljen u ponedeljak, 26. avgusta, predstavlja operativnu dopunu Strategije unapređenja i razvoja Simpa, koja je u novembru 2012. godine dostavljena i podržana u vladi.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.