Ralf Fajns snima u Beogradu

Izvor: Politika, 08.Nov.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ralf Fajns snima u Beogradu

Holivudska zvezda sastala se juče sa ministrom Ivicom Dačićem i razgledala prostorije Palate „Srbija” gde će režirati novi film

Holivudski glumac britanskog porekla Ralf Fajns sastao se juče u Palati „Srbija” (bivša Palata federacije) u Beogradu sa zamenikom predsednika vlade i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem. Povod za sastanak Fajnsa i Dačića, koji nisu želeli da daju izjave novinarima,bio je razgledanje prostorija palate >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u kojoj će Fajns snimati pojedine scene rediteljskog debija, filma „Koriolan”.

Reč je o modernoj verziji istoimenog Šekspirovog dela, baziranoj na životu legendarnog rimskog vođe Gaja Koriolana, koji će Fajns snimati u Srbiji u izvršnoj produkciji naše filmske kuće „Work in Progress” sa kojom je MUP već sarađivao na snimanju akcije „Distrikt 13: Ultimatum” u produkciji francuskog reditelja Luka Besona.

Ministar Dačić ponudio je Fajnsu i njegovim producentima objekte u vlasništvu MUP-a Srbije, kao i specijalne antiterorističke jedinice, žandarmeriju i konjičku brigadu, koje su potrebne za snimanje pojedinih scena u filmu. U razgovoru sa našim ministrom, Fajns je istakao da je posle obilaska zemalja u regionu, u Srbiji našao idealne lokacije za svoj rediteljski projekat i da će u januaru ponovo posetiti Beograd, kada će potpisati ugovor o saradnji sa našim ministarstvom.

U ime producentske kuće „River Roud Enterteinment” (koja je učestvovala u produkciji nagrađivane drame „Planina Broukbek”), Fajns je,kao reditelj i glavni glumac filma „Koriolan”, u julu ove godine sa saradnicima posetio Srbiju i obišao lokacije za snimanje filma. Tada je saopšteno da su Fajns i njegovi saradnici „impresionirani raznolikošću lokacija dostupnih u Beogradu” i profesionalizmom srpske producentske kuće „Work in Progress”.

Pripreme za snimanje filma „Koriolan” počeće u januaru 2009, a početak snimanja, koje će trajati sedam nedelja, planira se za mart naredne godine.

Preporuku da deo novog filma snima u Srbiji, Fajns je dobio od koleginice Rejčel Vajs, dobitnice Oskara za epizodnu ulogu u trileru „Brižni baštovan” Fernanda Merieljesa, u kojem su igrali zajedno. Tokom maja prošle godine, Vajsova je boravila u Srbiji, Beogradu i na Paliću gde je sa Edrijanom Brodijem, dobitnikom Oskara za ulogu u drami „Pijanista” Romana Polanskog, snimala scene avanturističke akcije „Braća Blum” Rajana Džonsona.

Četrdesetšestogodišnji Fajns poznat je po ulogama u dramama „Šindlerova lista” Stivena Spilberga i „Engleski pacijent” Entonija Mingele za koje je bio i nominovan za Oskara, a trenutno igra i u isplativom filmskom serijalu o dečakučarobnjaku Hariju Poteru, u kojem tumači lik negativca Lorda Voldemora.

I. Aranđelović

[objavljeno: 09/11/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.