Pušten u rad novi agregat HE u Medjuvršju

Izvor: Beta, 08.Mar.2014, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pušten u rad novi agregat HE u Medjuvršju

ČAČAK, 8. marta 2014. (Beta) - Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić rekao je u subotu u Medjuvršju kod Čačka, prilikom puštanja u rad novog agregata hidoreletrane (HE) "Elektoromorava", da su privredi Srbije potrebne strane investicije, ali je izrazio nezadovoljstvo što krediti koje je Srbija dobila poslednjih deceniju i više nisu adekvatno iskorišćeni.

Prema njegovim rečima, stopa zaduženosti Srbije sada iznosi više od 60 odsto i ona se neće lako zaustaviti. >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta <<

"Nije problem kada se investiciono zadužujemo, to ima svoje ekonomsko opravdanje, ali šta smo mi time doprineli za domaća preduzeća? Ništa. Zašto je to tako bilo, da li je u pitanju pravna regulativa da naša preduzeća ne mogu da konkurišu na sve te tendere, ili je u pitnaju korupcija, koju je lakše ostvariti sa stranim kompanijama. I šta smo uradili, zadužili smo se, a nismo podigli nivo naše privrede", rekao je Dačić.

On je istakao da je energetski sektor velika razvojna šansa Srbije koja ne može da se takmiči sa velikim zemljama u kosmičkoj tehnologiji, ali može u energetskom sektoru, u poljoprivredi.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.