Pronađeno oružje Zemunskog klana

Izvor: RTS, 31.Mar.2010, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađeno oružje Zemunskog klana

Policija pronašla oružje, za koje se pretpostavlja da su koristili pripadnici Zemunskog klana, rekao ministar Dačić. Utvrđeno da su dva puškomitraljeza ukaradena iz policijske stanice "Stari grad", 5. oktobra 2000. godine.

Policija je u šumi kod autoputa, u blizini preduzeća "Ikarbus", pronašla zakopano oružje za koje se pretpostavlja da su koristili pripadnici Zemunskog klana, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić novinarima u Skupštini >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije.

Oružje je pronađeno na osnovu operativnih saznanja i sumnji da su pripadnici Zemunskog klana na toj lokaciji sakrili naoružanje.

Pronađene su četiri automatske puške, dve snajperske puške i dva puškomitraljeza, naveo je ministar. Oružje je bilo zakopano u zemlji.

Dačić je naveo da se serijski brojevi dva puškomitraljeza slažu sa brojevima naoružanja ukradenog 5. oktobra 2000. iz policijske stanice "Stari grad", u Ulici majke Jevrosime u Beogradu.

Serijski brojevi sa automatskih pušaka su izbrisani, ali je oružje poslato na analizu u Nacionalni kriminalistički centar, kako bi se utvrdilo da li je iz njega izvršeno neko krivično delo.

Akcija pretraživanja terena počela je juče i biće nastavljena i narednih dana, naveo je Dačić, precizirajući da je oružje pronađeno oko 200 metara od autoputa i oko 500 metara od fabrike "Ikarbus".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.