Produžava se važenje starih ličnih dokumenata

Izvor: Vesti-online.com, 07.Apr.2010, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produžava se važenje starih ličnih dokumenata

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će najverovatnije biti produžen rok važenja starih pasoša i ličnih karata.

Dačić je novinarima rekao da u mnogim diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije u svetu još ne postoje mesta za izdavanje biometrijskih pasoša, a i na postojećim su gužve, pa će zato rok važenja starih najverovatnije biti produžen.

"Razmišljamo i o tome da produžimo rok za važenje ličnih karata, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da ljudi u normalnoj proceduri, kada im ističu, ili kada žele da imaju nove, to urade, a ne da postoji neki zakonski rok, koji u ovom trenutku nije neophodan. Ne treba terati ljude na nešto što nije neophodno", istakao je on.

Od 7. jula 2008. godine, kada je počelo izdavanje, građani su dobili 1.900.000 biometrijskih pasoša, što je 500.000 više nego za deset godina pre toga.

U tom periodu izdato je i 1.650.000 biometrijskih ličnih karata, a sve to je, kako je naglasio Dačić uradilo ukupno 300 zaposlenih u policijskim upravama, jer u uslovima ekonomske krize MUP nije u mogućnosti da prima nove radnike.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.