Premijeri na neutralnom terenu?

Izvor: B92, 02.Jan.2013, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijeri na neutralnom terenu?

Zagreb -- Do susreta premijera Hrvatske i Srbije Zorana Milanovića i Ivice Dačića sigurno će doći, ali verovatno na nekoj međunarodnoj konferenciji, piše "Jutarnji list".

Hrvatska želi stabilne političke odnose sa Srbijom, navodi list pozivajući se na neimenovani izvor iz Vlade Hrvatske.

"Hrvatska i Srbija su susedi, imaju razvijenu ekonomsku saradnju i razumljivo je da želimo stabilne političke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odnose", kaže taj izvor za zagrebački list.

Ministarka spoljnih poslova Vesna Pusić je u intervjuu za novosadski "Dnevnik" uoči Nove godine najavila susret Milanovića i Dačića.

Izvor "Jutarnjeg" tim povodom kaže da je "sigurno je da će se i u relativno bliskoj budućnosti održati susret Milanovića i njegovog srpskog kolege Dačića" ali da "trenutno niko ne priprema takav sastanak".

U tom kontekstu izvor ukazuje i da "tu postoji i priličan logistički problem" koji je, kako se navodi, uslovljen međunarodnim položajem Hrvatske i Srbije.

"Hrvatska je pred ulaskom u EU i Milanović je relativno često u Briselu, dok Dačić ne učestvuje na sastancima EU i zapravo bi se trebalo potruditi da se pronađe destinacija na kojoj će oba premijera biti isti dan. No, donese li se odluka o sastanku, to se može relativno brzo srediti”, naveo je izvor “Jutarnjeg”.

List dodaje da, ako još i nisu pokrenuti formalni mehanizmi, sudeći po tonu sagovornika iz Vlade Hrvatske, postoji dobra volja za susretom na "najvišem nivou" dveju država.

Dok su međudržavne, privredne veze prilično dobre, politički su odnosi već godinu dana u "slobodnom padu", piše dnevnik.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Susret Milanovića i Dačića će biti na neutralnom terenu?

Izvor: Telegraf.rs, 02.Jan.2013

Do sastanka premijera Hrvatske i Srbije, prema pisanju zagrebačkog lista, će verovatno uskoro doći ali to neće biti ni u Beogradu ni Zagrebu već na nekoj međunarodnoj konferenciji

Nastavak na Telegraf.rs...

Premijeri na neutralnom terenu

Izvor: RTV Pink, 02.Jan.2013

. . . Do susreta premijera Hrvatske i Srbije Zorana Milanovića i Ivice Dačića sigurno će doći, ali verovatno na nekoj međunarodnoj konferenciji, piše "Jutarnji list".

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.