Prećutna podrška Demokratske stranke podeli Kosova

Izvor: Blic, 19.Maj.2011, 01:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prećutna podrška Demokratske stranke podeli Kosova

BEOGRAD - Stabilnost Vlade Srbije i jedinstvo vladajuće koalicije nisu ugroženi istupanjima lidera Socijalističe partije Srbije i zamenika premijera Ivice Dačića koji danima zastupa ideju podele Kosova.

Ovo je "Blicu” potvrđeno i u Vladi i u Demokratskoj stranci. Jer, iako Dačić iznosi lični stav, lider SPS zastupa jednu od ideja državnog vrha kome su vezane ruke Ustavom i zvaničnim stavom Vlade.

Lider socijalista juče je dodatno pojačao svoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stav da je razgraničenje između Srba i Albanaca na Kosovu jedino realno rešenje, naglasio da "nije realno da Kosovo ostane u sastavu Srbije”, a u Skupštini Srbije izjavio da je njegova ideja "spas Srbije i srpskog naroda koji živi na Kosovu”.

- Ovo nije predlog da se izda Srbija i podeli Kosovo nego da se spasu i sačuvaju Srbi na Kosovu i da se Srbija spasi od nacionalnog debakla u koji može da dođe ukoliko ne vodi politiku koja će gledati napred, a ne samo biti vezana lancima za našu prošlost koja nije bila dobra u poslednjih nekoliko godina i decenija - kazao je Dačić na sednici parlamenta.

On je naglasio da ne iznosi čak ni stav SPS koji "može i da ga isključi iz članstva ako misli da je pogrešio”.

Opširnije u štampanom izdanju.

Povezane vesti: Janjić: Dačić prvi najavio mogućnost priznanja Kosova Nikolić: Sa Tadićem nisam razgovarao o Kosovu Dačić: Razgraničenje nije predlog za izdaju Srbije Kući: O Kosovu odlučuju njegovi građani, a ne Srbija Jeremić: Budući status pokrajine u skladu sa rezolucijom 1244

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.