Poljoprivreda razvojna šansa

Izvor: RTS, 17.Feb.2013, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljoprivreda razvojna šansa

Srbija mora da ulaže u poljoprivredu da ne bi od poljoprivredne zemlje postala uvoznik, naglasio je premijer Ivica Dačić. Ulaganje u poljoprivredu je ulaganje u bolju budućnost Srbije, rekao je Dačić.

Premijer Ivica Dačić rekao je da je poljoprivreda razvojna šansa Srbije ali da je nažalost realnost drugačija.

Otvarajući Deseti svetosavski sabor mladih poljoprivrednika Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Dačić je rekao da se zemlja ne obrađuje, da je prepuštena na milost i nemilost onih koji jedini imaju para, da je zemlja društvenih kombinata je opljačkana.

"Ono što je najgore je jasno da gde nema seljaka nema ni Srbije", rekao je Dačić na otvaranju skupa u centru "Sava".

Srbija mora da uloži maksimalne napore da ulaže u poljoprivredu da ne bi od poljoprivredne zemlje postala zemlja uvoznica, naglasio je premijer.

"Ulaganje u poljoprivredu je ulaganje u bolju budućnost Srbije", rekao je premijer. Dačić je ukazao na to da nije bilo srpskog seljaka Srbija ne bi opstala.

"Srbiju nisu branila gospoda sa Terazija već seljaci iz najudaljenijih sela", rekao je Dačić.

Premijer je naglasio da on ima posebnu obavezu prema poljoprivredi, jer je još u svom ekspozeu istakao važno mesto poljoprivrede koja je razvojna šansa zemlje, a tada je rekao da je "Srbija bašta Evrope" i da tu šansu moramo iskoristiti, a ne da se setimo poljoprivrede samo kada su prirodne nepogode.

Dačić je rekao da pravilnim subvencionisanjem treba da se učini da Srbija, koja ima veliki poljoprivredni potencijal, ne postane uvoznik poljoprivrednih proizvoda.

Ukazao je da je veoma važno da se radi na obnavljanju stanovništva i rekao da su veliki delovi Srbije prazni i da je problem kako sačuvati zemlju.

"Zalažem se za realno održivu demografsku politiku, da se deca rađaju jer nam neće biti potreban ni jedan neprijatelj spolja, sami ćemo sebe uništiti", rekao je Dačić.

Dačić je rekao da mu je čast što je otvorio ovaj Sabor čiji je osnivač Fond za doškolovavanje mladih poljoprivrednika Borka Vučić.

Premijer je rekao da je Borka Vučić bila izložena različtim napadima da je odmagala narodu i državi umesto da su govorili da je u najteže vreme omogućavala da se u Srbiji preživi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.