Policija krade - Ko nema potpis na dozvoli plaća 5.000

Izvor: Vesti-online.com, 15.Jan.2010, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija krade - Ko nema potpis na dozvoli plaća 5.000

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić naložio je da se ispitaju navodi građani da saobraćajni policajci kažnjavaju vozače koji nisu potpisali vozačku dozvolu sa 5.000 dinara, i pozvao građane da prijave takve slučajave, jer je MUP Srbije saopštio da Zakonom o bezbednosti saobraćaja nisu predviđene bilo kakve kazne za vozače koji to nisu učinili.

To ministarstvo je apelovalo na građane da prilikom podizanja potpišu vozačke dozvole, jer je to predviđeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Pravilnikom o obrascu vožačke dozvole, iako "Zakon o bezbednosti saobraćaja to ne sankcioniše".

Povod za ovakvo saopštenje Ministarstva je negodovanje građana, beogradskih vozača, koji su od petka ujutru bili u velikoj panici jer su se gradom proširile priče da saobraćajna policija zaustavlja vozače, traži na uvid vozačku dozvolu i kada ustanovi da pored slike ne postoji svojeručni potpis, piše kaznu od 5.000 dinara i navodno "upisuje četiri kaznena boda".

Prema tvrdnjama naših čitalaca prvi vozači koji su "pali“ na ovoj proveri su vrlo brzo počeli da šalju sms-ove i mejlove prijateljima i poznanicima, tako da je vest protutnjala gradom pre nego što je stigla do nekih zvaničnih institucija.

Redakciji Vesti-online.com su se javili građani iz više gradova Srbije koje je saobraćajna policija zaustavila i zatražila im dozvolu, što nije ništa neobično. Međutim, ova "rutinska“ kontrola podrazumeva samo proveru da li se pored slike nalazi svojeručan potpis vlasnika dozvole.

Kako je situacija pokazala, većina vozača nije potpisala svoju dozvolu zbog čega su im "saobraćajci“ pisali kaznu od 5.000 dinara. Kada smo pogledali veći broj vozačkih dozvola ustanovili smo da retko ko ima potpis na mestu gde je sada obavezan, jer prilikom preuzimanja dozvole vozačma niko nije rekao da pored slike treba i da se potpišu.

Izvor iz policije sa kojim smo razgovarali je rekao da nepostojanje potpisa ranije nije tumačeno kao prekršaj. Iz Auto moto saveza Srbije (AMSS) nam je rečeno da oni nemaju informacije da se takva akcija sprovodi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poruka: potpiši dozvolu pa vozi

Izvor: Politika, 15.Jan.2010

Upozoravajući SMS na mobilnim telefonima i mejl na Internetu da slede kazne vozačima od 5.000 dinara i četiri kaznena poena – nečiji trik koji je „upalio” ..Potpisivanje vozačkih dozvola prethodna dva dana bio je najmasovniji posao u Srbiji. Njega su se latili bezmalo svi vozači koji su...

Nastavak na Politika...

Za nepotpisivanje vozačke nije propisana kazna!

Izvor: AutoBrief.com, 16.Jan.2010, 17:55

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić naredio je da se ispitaju medijski navodi o tome da su pojedini vozači kažnjeni jer nisu potpisali vozačku dozvolu. Prema ranijim tvrdnjama građana, saobraćajni policajci naplaćivali su kaznu od 5.000 dinara svakom ko nema potpis u ..

Nastavak na AutoBrief.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.