Policija iselila Matiće, desetoro privedeno

Izvor: RTS, 14.Nov.2012, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija iselila Matiće, desetoro privedeno

Porodica Matić iseljena iz stana u beogradskom naselju Dorćol. Policija privela desetoro građana koji su došli da ih podrže u nameri da sačuvaju stan. Po nalogu ministra policije Ivice Dačića porodica Matić smeštena u objekata MUP-a u naselju Bežanijska kosa.

Policija je iselila četvoročlanu porodicu vatrogasca Zorana Matića iz stana u Višnjićevoj ulici 9 na Dorćolu i tom prilikom privela >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 10 građana koji su došli da ga podrže u nameri da sačuva svoj stan. Po nalogu ministra policije Ivice Dačića porodica Matić smeštena u objekat MUP-a u naselju Bežanijska kosa.

Sindikat srpske policije zatražio je od premijera i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića da pomogne porodici vatrogasca Zorana Matića, koja je danas iseljena iz stana na Dorćolu uz intervenciju policije.

SSP je u saopštenju zatražio od ministra pravde Nikole Selakovića da se uključi u slučaj kako bi se izvršila revizija predmeta i kako kažu, ispravili propusti u vođenju spora.

Zoran Matić, koji je po zanimanju vatrogasac, izjavio je da su se policajci prilikom iseljenja prema njima ponašali brutalno i da će nastojati da na sudu dokažu da je stan njihov. 

"Došli su sa izvršnom presudom na vrata, a mi smo pokazali da imamo sve papire za stan. Sudija nas je uputio na parnicu kako bi dokazali da je stan naš, ali su nam rekli da izvršenje mora da bude izvršeno", rekao je Matić agenciji Beta.

Posle prinudnog iseljenja, Zoran Matić, čijoj je ženi pozlilo prilikom izbacivanja iz stana, rekao je da se njegova porodica sada smestila kod rođaka i da je žena na svoje insistiranje izašla iz bolnice.

"Iseljenje je izvedeno po nečijem nalogu. Supruga mi je srčani bolesnik, a izvukli su je na brutalan način iz stana, život joj je bio ugrožen", rekao je Matić.

Ispred zgrade su se prilikom sudskog iseljenja okupili prijatelji, komšije, kao i drugovi Matićević maloletnih kćerki, a među privedenim nalazi se i nekoliko roditelja koji su došli po svoju decu kada su čuli da protestuju ispred zgrade.

Matić tvrdi da je stan legalno kupio 1999. godine i za njega "Inžinjering prometu" dok je stan bio u sivoj gradnji platio 72.000 maraka i u njega uložio još 16.000 maraka.

"Inžinjering promet" je za firmu "Pobeda" koja je bila graditelj stanova izvodio zanatske radove i u kompezaciji dobio četiri stana, od kojih je jedan Matićev.

Kasnije se pojavila advokat Milica Đurković, koja tvrdi da poseduje sve papire za naš stan i da ga je platila 24.000 maraka, rekao je Matić, napominjujući da je ugovor sa njom poništen jer nije izmirila sve obaveze.

U međuvremenu "Pobeda " i "Inžinjering promet" su otišli u stečaj i već 15 godina traje suđenje, na koje Matići nikad nisu ni bili pozvani.

"Ovo je šesti put da sudski izvršitelji pokušavaju da nas isele i ovog puta su uspeli. Stan nam je brutalno otetet na osnovu rešenja Privrednog suda", ispričao je Matić novinarima ispred zgrade.

Matić kaže da je sve urađeno nezakonito, jer je suđenje oko njihove imovine vođeno, a da ih niko nije obavestio o tome.

"Samo su se jednog dana pojavili sa sudskom presudom protiv koje ništa nismo mogli da uradimo", rekao je Zoran Matić.

Posledni pokušaj sudskih izvršitelja da isele porodicu Matić bio je 15. oktobra, međutim iseljenje je odloženo iz bezbednosnih razloga, jer je Matić pretio da će se zapaliti ukoliko mu policajci uđu u stan.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Posle iseljenja, obezbeđen smeštaj

Izvor: RTS, 15.Nov.2012, 00:08

Porodica Matić iseljena iz stana u beogradskom naselju Dorćol. Policija privela desetoro građana koji su došli da ih podrže u nameri da sačuvaju stan. Porodica Matić smeštena u objekat MUP-a u naselju Bežanijska kosa, po nalogu ministra policije Ivice Dačića...Policija je iselila četvoročlanu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.