Počela sednica Skupštine o bezbednosti u Beogradu

Izvor: Blic, 29.Okt.2010, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela sednica Skupštine o bezbednosti u Beogradu

U Skupštini Beograda nešto posle deset sati počela je sednica na čijem je dnevnom redu problem bezbednosti u glavnom gradu.

Sednici sazvanoj na inicijativu Liberalno-demokratske partije prisustvuju ministar unutrašnjih polova Srbije Ivica Dačić, direktor policije Milorad Veljović i gradonačelnik Dragan Đilas.

Odbornici LDP-a predložili su donošenje Akcionog plana na osnovu koga bi se formiralo telo za bezbednosna pitanja.

"Akcioni plan mora >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jasno da definiše određenu strukturu u gradu koja će se baviti pitanjima bezbednosti, dugoročno, preventivno i u kriznim situacijama, kao što je bila ova od pre nekoliko dana", kazao je ranije agenciji Beta šef odborničke grupe LDP-a Dejan Ranđić.

Prema njegovim rečima, Skupština "ne treba da bude retrovizor na prethodna dešavanja, već treba da stvori okvir za konkretna rešenja vezana za bezbednost".

Ta stranka je sednicu o bezbednosnim problemima zahtevala i posle ubistva francuskog državljanina Brisa Tatona septembra prošle godine, ali je ta inicijativa ostala bez odgovora.

Dadašnja sednica sazvana je posle nereda 10. oktobra kada su pre, tokom i posle Parade ponosa njeni protivnici izazvali nerede u kojima je povređeno nekoliko stotina policajaca i demontranata.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.