Počela rusko-srpska vežba gašenja požara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Sep.2010, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela rusko-srpska vežba gašenja požara

OBLAČINSKO JEZERO -

Pripadnici Sektora za vanredne situacije i helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i ruskog Ministarstva za vanredne situacije izvešće danas na obali Oblačinskog jezera kraj Niša vežbu gašenja šumskog požara.

Zajednička vežba ruskih i srpskih jedinica za reagovanje u vanrednim stiuacijama počela je jutros na Oblačinskom jezeru kod Niša.

Vežba gašenja požara, kojoj prisustvuju ministar unutrašnjih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbije Ivica Dačić i ambasador Rusije Aleksandar Konuzin, deo je aktivnosti čiji je cilj formiranje regionalnog centra za reagovanje u vanrednim situacijama sa sedištem u Nišu.

U vežbi učestvuju dve letelice ruskog Ministarstva za vanredne situacije - helikopteri K-32 i Mi-26, inače najveći helikopter na svetu čija je nosivost 20 tona.

Iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije učestvuju helikopteri AB-212 i "gazela" i 30 vatrogasaca iz Niša i Prokuplja sa sedam vozila.

Centar za reagovanje u vanrednim situacijama, čije je osnivanje najavljeno tokom posete predsednika Rusije Dmitrija Medvedeva Srbiji u oktobru 2009. godine, pokrivao bi šest zemalja regiona.

Najavljeno je da će ambasadori tih zemalja prisustvovati današnjoj vežbi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POČELA RUSKO-SRPSKA VEŽBA GAŠENJA POŽARA

Izvor: Kurir, 09.Sep.2010

OBLAČINSKO JEZERO - Zajednička vežba ruskih i srpskih jedinica za reagovanje u vanrednim situacijama počela je jutros na Oblačinskom jezeru kod Niša...Vežba gašenja požara, kojoj prisustvuju ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić i ambasador Rusije Aleksandar Konuzin, deo je aktivnosti...

Nastavak na Kurir...

Dobijena uputstva o Rezoluciji

Izvor: S media, 09.Sep.2010

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin rekao je da je Ruska delegacija u Ujedinjenim nacijama dobila odredjenjo uputstvo u pogledu usaglašavanja Rezolucije Srbije i Evropske Unije o Kosovu..."Ta uputstva idu u pravcu da je Vlada Srbije potvrdila neprihvatljivost jednostrano donete Deklaracije...

Nastavak na S media...

Sa Rusima protiv požara

Izvor: Danas, 09.Sep.2010

Oblačinsko jezero - Zajednička vežba ruskih i srpskih jedinica za reagovanje u vanrednim situacijama, koja je deo aktivnosti čiji je cilj formiranje Regionalnog centra za reagovanje u vanrednim situacijama sa sedištem u Nišu, održana je juče na Oblačinskom jezeru.

Nastavak na Danas...

Ruska aždaja gasila požar

Izvor: Blic, 10.Sep.2010, 01:05

Kao ogledalo ravna površina vode Oblačinskog jezera u u tren se pretvorila u uzburkano more kada su se nad njom nadvile moćne elise ruskog helikoptera MI 26, najveće letelice tog tipa koje se koriste za gašenje požara...Vatra nije imala šansu: praćena gromoglasnom grmljavinom motora "ruska aždaja”...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.