Počela rasprava o izboru novih ministara

Izvor: Vesti-online.com, 30.Avg.2013, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela rasprava o izboru novih ministara

Skupština Srbije počela je danas raspravu o izboru novih ministara u Vladi Srbije koja će nakon rekonstrukcije imati 18 resora i dva nova ministra bez portfelja. Premijer Srbije Ivica Dačić kazao je da je su ciljevi modernizacija zemlje, borba za pravedno rešenje kosovskog pitanja, zaustavljanje ekonomskog sunovrata i borba za svako novo radno mesto.

Foto: Ilustracija

"Moramo da igramo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na pobedu. Čeka nas težak period. Obećavam, kao i

pre 13 meseci, da će građani imati više pravde, državu koja im pomaže i odlučnu, odgovornu, efikasnu i stručnu Vladu, koja će deliti sudbinu naroda. Imaće Vladu koja će vratiti veru u Srbiju", rekao je Dačić u ekspozeu u Skupštini Srbije.

 

Predlog kandidata za nove ministre juče je skupštini uputio premijer Ivica Dačić koji će na početku sednice parlamenta podneti ekspoze, odnosno plan rada vlade. Kandidat za novog ministra finansija je Lazar Krstić, ministra odbrane Nebojša Rodić, ministra za lokalnu samoupravu i regionalni razvoj Igor Mirović, ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Dragan Glamočić, a za ministra privrede Saša Radulović.

 

Za novog ministra kulture i informisanja predložen je Ivan Tasovac, za ministra saobraćaja Aleksandar Antić, ministra bez portfelja zaduženog za evropske integracije Branko Ružić, za ministra sporta i omladine Vanja Udovičić i za ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Tomislav Jovanović.

 

Dačić je predložio i da Aleksandar Vulin bude ministar bez portfelja. Očekuje se da će rasprava biti nastavljena i sutra, posle čega će novi članovi vlade položiti zakletvu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Novi tim za još više ciljeve

Izvor: Večernje novosti, 30.Avg.2013

NOVIH 11 članova Vlade položiće u subotu zakletvu u Narodnoj skupštini Srbije, čim se okonča žestoka parlamentarna polemika između vlasti i opozicije koja je započela u petak oko 15 časova. Tako će, posle dva meseca pregovora, konačno biti krunisan proces rekonstrukcije Vlade, koja će ubuduće...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.