Patrijarh traži zabranu parade i izložbe

Izvor: Studio B, 03.Okt.2012, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh traži zabranu parade i izložbe

Patrijarh srpski Irinej zatražio je od premijera Ivice Dačića da, snagom svog autoriteta, zabrani održavanje najavljene "Parade ponosa" i izložbu fotografija švedske umetnice Elizabete Olson Valin na kojima je Isus Hrist prikazan u ženskoj odeći.

U saopštenju dostavljenom Tanjugu, patrijarh poručuje da je reč o nagoveštenoj "tragično komičnoj paradi srama", koja baca tešku moralnu senku na >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Beograd na, kako je rekao, našu vekovnu hrišćansku kulturu i na dostojanstvo porodice, kao osnovne ćelije ljudskog roda.

Kada je reč o izložbi, Patrijarh kaže da je to "dubokovređajuća izložba" koju propagiraju homoseksualcim, organizatori gej-parade, a njeno otvaranje je najavljeno za večeras.

"Nisam pretpostavljao da ću i ove godine biti primoran da vam se u ime Srspske pravoslavne crkve, njenih vernika koji predstavljaju dominantnu većinu Republike Srbije, kao i u ime brojnih članova drugih religija, obratim sa molbom i zahtevom, da autoritetom Predsednika Vlade, onemogućite skandaloznu izložbu fotografija švedske umetnice Elizabete Olson Valin", navodi patrijarh.

 

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Patrijarh zatražio zabranu Prajda

Izvor: BKTV News, 03.Okt.2012

Patrijarh srpski Irinej zatražio je da se zabrani održavanje “Parade ponosa” i izložbe “Ecce homo”, koja se danas otvara. Konačna odluka vlasti se još čeka.. Iz EU poručuju da su “sve oči uprte u Srbiju”, organizatori čekaju zabranu, dok huligani planiraju napade. “Dveri” su...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.