Pastor:Nova vlada zaslužuje podršku

Izvor: B92, 30.Jul.2012, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor:Nova vlada zaslužuje podršku

Novi Sad -- Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor kaže da nova vlada i plan iz ekspozea premijera Ivice Dačića zaslužuju nedvosmislenu podršku svih građana.

Dobro je to što je Vlada formirana, jer je to "stabilizovalo političku scenu u Srbiji", rekao je Pastor na konferenciji za novinare i naglasio da su ciljevi republičke vlade dobri, ali će se, kako je rekao, na kraju meriti njeni konkretni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koraci i rezultati.

Predsednik pokrajinske skupštine je istakao da je zadovoljan onim što je Dačić rekao u ekspozeu - da će se nova vlada Srbije zalagati za autonomiju Vojvodine u okviru Ustava i pokrajinskog statuta i da će štititi tu autonomiju.

"To nije autonomija Vojvodine protiv Srbije, nego autonomija u Srbiji", naglasio je Pastor, koji je i lider Saveza vojvođanskih Mađara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.