Pasoši s greškom na popravnom

Izvor: Glas javnosti, 22.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pasoši s greškom na popravnom

BEOGRAD - Potpredsednik vlade Božidar Đelić izjavio je juče da tehnički nedostaci uočeni na jednom broju od 6.000 novih biometrijskih pasoša neće odložiti njihovo izdavanje u predviđenom roku. On se juče susreo sa Ivicom Dačićem, ministrom policije, koji je ukazao na te nedostatke u novim dokumentima i pokrenuo inicijativu za njihovo otklanjanje. Đelić, međutim nije naveo o kakvim je greškama reč, ali je rekao da to neće ugroziti dinamiku izdavanja novih biometrijskih pasoša.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
- Očekujemo da prve putne isprave građani Srbije dobiju oko 7. avgusta, kako je ranije planirano - rekao je Đelić.

Dvojica potpredsednika vlade sutra će posetiti i Zavod za izradu novčanica (ZIN) sa čijim rukovodstvom su juče razgovarali u vezi sa tehničkom neispravnošću novih pasoša.

- Proverićemo mere koje su preduzeli ZIN i Narodna banka, kako bismo otklonili probleme i tako na valjan način i bez ikakvih odlaganja zaokužili projekat - istakao je Đelić.

Prema njegovim rečima, nakon uočenih nedostataka nadležni su odmah reagovali, s obzirom na to da je cilj da građani Srbije nemaju nikakvih problema tokom putovanja.

Novi pasoš se prema elementima sigurnosti veoma razlikuje od dosadašnjeg i ima sedam nivoa zaštite, što ga čini jednim od najmodernijih u Evropi, a novina je i nevidljivi čip sa biometrijskim podacima vlasnika.

Rok za izdavanje novog pasoša je 30 dana od podnošenja zahteva u zemlji, a 60 u inostranstvu, a rok njegovog važenja je 10 godina. Zahtevi za izdavanje novih biometrijskih pasoša počeli su da se podnose 7. jula.

Daj bre choveche samo neke lazi o greskama terminima ovo ono. Pa bre nepravite Spejs Shatl nego jedan obichan pasos.

Stvarno treba vam svima dati otkaz kolko ste nesposobni.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.