Pantić loše pregovara o carini

Izvor: Press, 15.Jan.2013, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pantić loše pregovara o carini

Predsednici skupština opština Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić uputili su otvoreno pismo premijeru Srbije Ivici Dačiću, direktoru Kancelarije za KiM Aleksandru Vulinu i šefu radne grupe za implementaciju IBM-a Dejanu Pavićeviću.
Istakli su da su u "više navrata usvajali zaključke u kojima su tražili da se uključe u sistem PDV-a Republike Srbije".
Predsednik Skupštine Opštine Leposavić >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Slavko Stefanović je na konferenciji za novinare u Zvečanu rekao da "odbornici i predsednici četiri skupštine opštine sa severa Pokrajine, do sada nisu predložili svog predstavnika za učešće u daljem tehničkom dijalogu koji se vodi u Briselu".
Prema njegovim rečima, danas je ponovo zaključeno da svi predsednici Opština sa severa KiM, koji učestvuju u razgovorima, moraju da se pridržavaju zajedničkih zaključaka i odluka.
U pismo upućenom predstavnicima države Srbije, čelni ljudi skupština opština na severu Kosova ocenili su da je "pogrešno voditi pregovore o podeli prihoda od carine na način kako to ovih dana u medijima iznosi predsednik Opštine Kosovska Mitrovica i zamenik direktora Kancelarije za KiM Krstimir Pantić.
Predsednici SO sa severa Kosova preneli su zabrinutost srpskog naroda za, kako su naveli, "opstanak i funkcionisanje institucija Republike Srbije i svih lokalnih instizucija" i podsetili da su upravo "one sve ovo vreme bile i ostale glavni garant opstanka Srba na KiM".
Istovremeno, predstavnici Privredne komore Kosova i Metohije zatražili su da budu uključeni u sistem PDV-a Republike Srbije i da se na administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje ne naplaćuje carina i druge dažbine "nepriznatoj državi Kosovo".
Povod za ovakvo reagovanje privrednika su izjave koje, kako su naveli, medijima daje predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić a koje se odnose na naplatu i podelu prihoda na dva prelaza na severu Kosova.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.