Palmu je nasamario neko iz Vlade?!

Izvor: Vesti-online.com, 15.Jul.2010, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palmu je nasamario neko iz Vlade?!

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković sa pravom ljut na način na koji se komentariše njegovo podnošenje amandmana na izmene i dopune Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, dodavši da SPS nije učestvovala u pisanju tih amandmana.

Jedinstvena Srbija, koja je danas povukla te amandmane, njima je tražila da funkcioneri koji obavljaju više javnih funkcija, na tim mestima ostanu do isteka >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << roka na koji su izabrani ili postavljeni, a izmene i dopune tog zakona su na dnevnom redu četvrte vanredne sednice Skupštine Srbije, koja je počela 13. jula.

"Ovo nije problem Dragana Markovića - ovo je problem vladajuće koalicije i neka ga rešava. Nisam učestvovao u tome, niti sam predlagao tekst niti sam predlagao da se povuče, samo hoću da kažem da on to niti bi podneo niti bi povukao da se sa nekim nije dogovarao", rekao je Dačić novinarima u parlamentu, gde je kao ministar unutrašnijih poslova obrazlagao Predlog izmena i dopuna Zakona o bezbednosti u saobraćaju.

Dačić je rekao da je Marković čovek koji je mnogo uticao da se formira Vlada Srbije, a da mu "sada dele lekcije" oni koji "sigurno nisu uticali" na formiranje Vlade. Lider SPS sa kojom je JS u koaliciji smatra da zato nije korektan odnos prema Markoviću i ponovio da nije učestvovao u dogovorima oko tih amandmana.

"Što se mene tiče, nisam učestvovao u tim dogovorima, a koja su lica u tome učestvovala neka nađu izlaz iz postojeće situacije", rekao je Dačić, dodavši da, koliko je shvatio, te amandmane trebalo je svi da podrže zbog čega ih je Marković i podneo.

"Ovako se ispostavilo da je to njegov lični problem. Nikakav interes nemam ja, niti Marković, on je moj koalicioni partner i u obavezi sam da poštujem njegovo dostojanstvo. U svakom slučaju mislim da se nije prema njemu korektno postupilo...", rekao je Dačić.

Predsednik JS Marković ranije danas je rekao novinarima u Domu Narodne skupštine da će poslanici te stranke povući dva amandmana, koje su podneli na izmene i dopune Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.

"Doneli smo odluku da povučemo te amandmane. Te amandmane nismo pisali mi. Mi smo ispali žrtva sada, jer 1.900 ljudi je u sukobu i imaju više od jedne funkcije", rekao je Marković i dodao da se našao zatečenim kada su ga pitali da podnese te amandamne na šta je i pristao. On, međutim niji precizirao ko je pisao ta dva amnadmana, ali je rekao da je neko "iz vladajućih partija".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.