PUPS „prelazi u naprednjake?

Izvor: Press, 30.Sep.2010, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUPS „prelazi" u naprednjake?

Dok Ivica Dačić i Dragan Marković Palma ne žele da komentarišu izjavu Milana Krkobabića da PUPS na izbore može i sam ili sa nekim drugim, Vučić ne isključuje mogućnost da se „penzioneri" priključe SNS-u
Izjava potpredsednika PUPS-a Milana Krkobabića da bi ta stranka na sledećim izborima mogla da nastupi samostalno ili u nekoj novoj koaliciji pokrenula je spekulacije da su se „penzioneri" već dogovorili sa naprednjacima! >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Potpredsednik SNS-a Aleksandar Vučić tvrdi, međutim, da nije bilo nikakvih razgovora dve stranke, ali ne isključuje mogućnost da PUPS na izbore izađe kao član naprednjačke koalicije. S druge strane, očigledno je da odnosi u koaliciji SPS-PUPS-JS nisu idilični kao što se to čini.
Milan Krkobabić je u jučerašnjem intervjuu Pressu izjavio da se PUPS nikom nije zakleo „na večnu vernost i ljubav", a da će konačna odluka o nastupu na parlamentarnim izborima zavisiti od „razvoja događaja".
- Vidite da se vode razne pregovori između stranaka. Kad to bude završeno, videćemo gde ćemo - poručio je Krkobabić.
Palma: Ne zanima me
Komentarišući izjavu Krkobabića, lider SPS-a Ivica Dačić izjavio je da je koalicija SPS-PUPS-JS kompaktna i da ne veruje da bi se nekoj od njenih članica „isplatilo da pravi neke nove eksperimente".
- SPS nikoga ne prisiljava da bude sa nama. To je na svakoj stranci da odluči posebno, ali dosad nije bilo nikakvih razgovora o tome da li će neka od stranaka ići samostalno ili sa nekim drugim. Mi smo u ovu koaliciju uložili dosta vremena, truda, strpljenja i zajedničkog rada i ne verujem da bi se nekoj od članica isplatilo da pravi neke eksperimente - kaže Dačić.
Lider JS-a Dragan Marković Palma gotovo da je ignorisao izjavu Milana Krkobabića.
- Uopšte ne razmišljam o tome s kim će PUPS u koaliciju. Mene u ovom trenutku jedino interesuje kako će građanima da bude bolje, a nikakve koalicije me ne zanimaju - poručio je Palma.
S druge strane, zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić kaže da dosad nije bilo razgovora sa predstavnicima PUPS-a na temu njihovog priključivanja naprednjačkoj koaliciji, a dodaje da „PUPS nije za potcenjivanje".
- Do sada nije bilo razgovora sa njima jer su oni vlast, a mi opozicija. Činjenica je da se ne slažemo oko mnogo stvari koje su oni radili u prošlosti, ali PUPS nije partija za potcenjivanje. Mislim da su oni respektabilna stranka, ako pogledate istraživanja javnog mnenja oni su uvek iznad dva odsto - kaže Aleksandar Vučić.
On je, međutim, izbegao da direktno odgovori na pitanje da li su skorijoj budućnosti mogući razgovori između SNS-a i PUPS-a i u kojoj formi. Ipak, Vučić nije isključio mogućnost da te dve stranke na izbore izađu kao koalicioni partneri:

- Nije realno da PUPS bude na istoj listi sa nama, ali takva mogućnost nije ni isključena.
Dižu sebi cenu
Politički analitičari „talasanje" unutar koalicije koju predvodi SPS ocenjuju kao pokušaj PUPS-a da sebi podigne cenu. Saradnik „Nove srpske političke misli" Branko Radun smatra da je snaga PUPS-a daleko ispod cenzusa, ali da ta stranka ipak može dobro da prođe u pojedinim političkim kombinacijama pred nove izbore.
- PUPS može da uđe u parlament samo unutar neke koalicije. Izjava Milana Krkobabića je podizanje svoje cene, jer su verovatno dobili neku ponudu sa strane, pa sada pokušavaju da trguju. Oni, međutim, zaista mogu da dobiju više nego što realno vrede. Ako bi se priključili koaliciji oko SNS-a, to ne bi toliko značilo naprednjacima u procentima, ali bi bio veliki udarac za SPS, koji bi se našao na ivici cenzusa. Zato su oni naprednjacima više interesantni kao neko ko može da oslabi socijaliste i erodira vladajuću koaliciju, nego neko ko će im doneti mnogo glasova. U celoj toj priči PUPS može dobro da prođe - zaključuje Radun.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

PUPS IZLAZI IZ KOALICIJE SA SPS?

Izvor: Kurir, 01.Okt.2010, 07:59

BEOGRAD - „Penzioneri“ napuštaju Dačića i Palmu?! Nakon što je potpredsednik PUPS Milan Krkobabić izjavio da se ta partija sprema da na sledećim izborima nastupi samostalno, lider SPS Ivica Dačić preko Kurira poručuje da je koalicija SPS-PUPS-JS stabilna, ali da njegova stranka nikog neće...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.