PSS hoće da bira direktora policije

Izvor: B92, 19.Nov.2012, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PSS hoće da bira direktora policije

Beograd -- Policijski sindikat Srbije poslao dopis Ivici Dačiću kojim se traži da PSS učestvuje u radu komisije koja će birati direktora policije.

PSS kao reprezentativni i najveći sindikat u MUP-u Srbije zainteresovan je da na ovu funkciju dođe najprofesionalnija osoba, sa najboljim kvalitetima, navodi se u saopštenju.

Predsednik PSS Veljko Mijailović izjavio je da direktor policije, kao osoba >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja vodi najveću organizacionu jedinicu u MUP-u Srbije, osim što predvodi borbu protiv kriminala, ima veliku odgovornost u organizaciji policije, poboljšanju socijalnog statusa i obezbeđenju materijalnih sredstava zaposlenih, čime utiče na živote zaposlenih u policiji.

"Nećemo dozvoliti da se direktor policije bira po političkoj podobnosti i da izbor bude posledica političke trgovine, već želimo da na javan i transparentan način bude izabrana osoba koja najviše odgovara potrebama policije i građana Srbije".

"Na ovome ćemo insistirati i svako imenovanje bez konsultacije sa reprezentativnim sindikatima smatraćemo kao nametnuto rešenje", dodao je Mijailović, prema saopštenju PSS.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

I sindikat hoće da bira direktora policije

Izvor: Mondo, 19.Nov.2012

Policijski sindikat od Ivice Dačića traži da učestvuje u radu komisije koja će birati direktora policije. "Nećemo dozvoliti da se direktor policije bira po političkoj podobnosti", kažu sindikalci...Policijski sindikat Srbije (PSS) saopštio je danas da je poslao dopis ministru unutrašnjih poslova...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.