POLICIJSKA SARADNJA SRBIJE I MAĐARSKE VEOMA DOBRA

Izvor: Kurir, 31.Mar.2011, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POLICIJSKA SARADNJA SRBIJE I MAĐARSKE VEOMA DOBRA

BUDIMPEŠTA - Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Mađarske Ivica Dačić i Šandor Pinter ocenili su u Budimpešti da je policijska saradnja dve zemlje veoma dobra i da treba nastaviti uspešne zajedničke akcije.

Ministri su ocenili da je "bilo niz zajedničkih dobrih akcija koje treba nastaviti u cilju sprečavanja organizovanog kriminala, ilegalnih migracija, trgovine ljudima, finansijskog kriminala", saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Dačić je u razgovoru naglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da nema uspešne borbe protiv kriminala bez dobre međusobne saradnje, istakavši da ima dosta prostora za njeno unapređenje.

Na sastanku je posebno bilo reči o lažnim azilantima koji ugrožavaju režim vizne liberalizacije Srbije i spremnosti Beograda da preduzme sve mere za efikasno rešavanja ovog problema i sprečavanje budućih pojava zloupotrebe prava na azil.

Iznet je predlog za zajedničku kontrolu putnika koji preko srpsko-mađarske granice odlaze u zemlje EU, što bi, prema mišljenju ministara policije, smanjilo broj osoba koje zloupotrebljavaju viznu liberalizaciju, navedeno je u saopštenju.

Dogovoreno je da se svake godine pravi akcioni plan saradnje u cilju utvrđivanja prioriteta i usklađivanja aktivnosti policije dve zemlje.

Dacić i Pinter razgovarali su i o Dunavskoj strategiji koja podrazumeva uspostavljanje sistema bezbednosti duž čitave plovidbe Dunavom, razvijen sistem zaštite od poplava, kao i sprečavanje prekograničnih tehničko-tehnoloških incidenata.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.