Orden svetog Nikolaja Dačiću

Izvor: RTS, 01.Nov.2009, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orden svetog Nikolaja Dačiću

Vladika šabački Lavrentije uručio Orden svetog vladike Nikolaja ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću. Dačić pustio u saobraćaj put do manastira svetog Nikolaja.

Ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću uručen je Orden svetog vladike Nikolaja.

Po završetku liturgije, organizovane povodom slave manastira Svetog Nikolaja kraj Ljubovije, Dačiću je Orden uručio vladika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << šabački Lavrentije.

Orden je Dačiću uručen u znak zahvalnosti za "požrtvovanu ljubav prema svojoj crkvi i delu svetog vladike Nikolaja", rekao je vladika šabački Lavrentije.

Vladika Lavrentije je podsetio da je taj manastir jedna od "najmlađih svetinja Srpske pravoslavne crkve, u kojoj se već devet godina okupljaju deca iz dijaspore kako bi se upoznala sa istorijom, tradicijom i kulturom svog naroda".

Ministar unutrašnjih poslova pustio je danas u saobraćaj prilazni put od manastira Svetog Nikolaja do mesta Gračanica i označio početak radova na hidrocentrali kojom će to duhovno zdanje u opštini Ljubovija biti snabdevano električnom energijom.

Saobraćajnica će omogućiti bolji pristup manastiru, kao i kvalitetniji život narodu iz okolnih sela tog područja, dok će zahvaljujući hidrocentrali sveštenstvo manastira samo obezbeđivati struju za rasvetu i grejanje.

Ministar Dačić je izjavio da je prilazni put do manastira mali doprinos crkvi i narodu koji živi na tom području.

Dačić je istakao da svaka vlast koja pomaže svom narodu ispunjava na neki način i svoju političku obavezu, ali i da vlast mora da brine o svojoj istoriji, tradiciji i duhovnoj kulturi.

Ministar je podsetio da je manastir svetog Nikolaja, iako jedan od poslednjih sagrađenih u Srbiji, izuzetno značajan za istoriju srpskog naroda sa ovog područja naglašavajući da je duhovnost tog zdanja izuzetno važna za budućnost.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvoren put do manastira svetog Nikolaja

Izvor: S media, 01.Nov.2009

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pustio u saobraćaj prilazni put od manastira Svetog Nikolaja do mesta Gračanica i označio početak radova na hidrocentrali kojom će to duhovno zdanje u opštini Ljubovija biti snabdevano električnom energijom. ..Saobraćajnica će...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.