Održana treća Beogradska regata

Izvor: S media, 14.Avg.2011, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana treća "Beogradska regata"

Cilj manifestacije "Beogradska regata" je da pivuče Beograđane i goste Beograda da izađu na reke i da afirmiše turističku ponudu glavnog grada. Treba omasoviti takve događaje, rekao zamenik premijera Ivica Dačić.

Na Savi je danas održana treća "Beogradska regata", koja je za cilj imala da podstakne građane i goste Beograda da izađu na reke i da afirmiše turističku ponudu glavnog grada >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i rafting kao sporta.

Regatu su organizovali rafting klub "Alfa tim", uz podršku Turističke organizacije Beograda, a pored mnogobrojnih građana, na njoj su učestvovali i i zamenik premijera Srbije i ministar policije Ivica Dačić i predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić.

Start regate bio je na Makišu, nedaleko od raskrsnice Ulice Bore Stankovića i starog Obrenovačkog puta, a cilj na beogradskom kupalištu Ada Ciganlija, neposredno pored kluba "Easy".

Dačić: Omasoviti ovu vrstu manifestacija

Dačić je rekao da i Beograd, poput drugih gradova u Srbiji, treba da ima regatu, budući da takve manifestacije za njihove učesnike predstavljaju "oazu od svakodnevnih problema".

On je kazao da ga raduje što je ideja beogradske regate i realizovana, te izrazio uverenje da će u narednim godinama ta manifestacija biti još masovnija.

Antić je kazao da je uložena velika energija kako bi Beograd i Beograđani i danas bili na reci i kako bi se približili rekama.

Srđan Miletić odrepovao o Beogradu! (VIDEO)

Đilas: Evropa ne sme da ima duple aršine za Srbiju

U Srbiji sutra sunčano i toplije

On se zahvalio organizatorima treće "Beogradske regate", budući da, kako je naveo, Beograd ubuduće mora daleko više da živi na reci i da prednost što se nalazi na dve reke iskoristi i u svakodnevnom životu.

- Veliki broj Beograđana danas je na mostu na Adi, a veliki broj ljudi je takođe sišao na reke i to je sjajna stvar - istakao je Antić.

Cilj manifestacije je da animira i pozove građane i goste grada na reke, afirmiše turističku ponudu, ukaže na prirodne lepote Beograda, promoviše rafting kao sport i omogući druženje beogradskih zaljubljenika u reku Savu.

Regata će imati i svoj sportsko-rekreativni deo koji podrazumeva rafting trku u disciplini "head to head" i turnir u odbojci na pesku.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.