Odbrana Lazarevića traži svedočenje Dačića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Mar.2016, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbrana Lazarevića traži svedočenje Dačića

Odbrana nekadašnjeg šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova Branka Lazarevića, koji je optužen za odavanje informacija Darku Šariću, predložila je danas da se kao svedok sasluša i Ivica Dačić, tadašnji ministar policije, piše Blic.

Odbrana je predložila da se kao svedoci saslušaju i Predrag Badnjar, Dragana Brkić, i Ivana Tulović Buha jer je tvrdila u jednom intervju da je njoj i njenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << suprugu Ljubiši Buhi – Čumetu jedan inspektor javljao kada ih prisluškuju.

Odbrana je tražila i da se kao svedok sasluša Marko Vorvotović, koji je osuđen kao pripadnik Šarićeve grupe za krijumčarenje kokaina po sporazumu o priznanju krivice.

Advokat Veran Zvečar, branilac Lazarevića tražio je od suda da se izvedu kao dokazi i prepiska njegovog klijenta sa sada pokojnim Miroslavom Mikijem Rakićem.

Rakić je tada bio šef kabineta predsednika Srbije Borisa Tadića i koordinator Saveta za nacionalnu bezbednost.

Odbrana je tražila da se dostave svi izveštaji podneti Savetu za nacionalnu bezbednost o sada optuženima i da se sa njih skine oznaka državne tajnosti.

Advokat Zvečar tražio je da se kao dokaz izvede dopis bivše ambasadorke SAD Meri Vorlik u kome se, kako on tvrdi, navodi da je progon Lazarevića rezultat unutrašnjih sukoba u MUP.

Predložio je da se tačno utvrdi preko mobilnih operatera i BIA koje su brojeve koristili optuženi, kao i kada su komunicirali.

Posebno insistira da se kao dokazi izvedu prisluškivani razgovori optuženog Rodoljuba Radulovića - Miše Banne, koji se tereti da je podstrekao Lazarevića na odavanje službene tajne.

Iz tih razgovora će se videti da je Radulović uvek prvo zvao ministra Dačića, pa kada on nije mogao da mu se javi zbog brojnih obaveza javljao se Lazareviću.

Zanimljivi su razgovori Lazarevića sa trećim licima koja nisu obuhvaćena optužnicom, rekao je advokat Zvečar.

On je dodao da je Radulović u razgovorima sa trećim licima navodio da će se založiti kod Dačića da neki ljudi u MUP napreduju.

Advokat Zvečar je tražio da se dostave podaci o krivičnim postupcima protiv biznismena Mileta Jerkovića.

On je svedočio u istrazi protiv optuženih. Jerković je svedočio i u postupku za pranje novca protiv Darka Šarića i optuženih u tom predmetu među kojima je i advokat Radovan Štrbac kome se sudi i za odavanje tajne. Odbrana tvrdi da je Jerković navodno instruiran od strane policije.

Lazarević je optužen da je 2008. i 2009. godine, kao pripadnik organizovane kriminalne grupe Darka Šarića, u više navrata odavao "naročito poverljive podatke o sprovođenju posebnih dokaznih radnji u pretkrivičnom postupku koji je bio u toku, a koji predstavljaju službenu tajnu".

Pored Lazarevića, šefa kabineta tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, optuženi su i nekadašnji rukovodilac u MUP Boris Gara, advokat Radovan Štrbac i Rodoljub Radulović, koji je u bekstvu, a sa Šarićem je prvostepeno osuđen zbog šverca 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike, navodi list.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odbrana Lazarević traži svedočenje Dačića

Izvor: B92, 10.Mar.2016

Odbrana nekadašnjeg šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova Branka Lazarevića predložila je da se kao svedok sasluša Ivica Dačić, tadašnji ministar policije...Branko Lazarević je optužen za odavanje informacija Darku Šariću...Odbrana optuženog advokata Radovana Štrpca predložila je...

Nastavak na B92...

Dačić: Svedočiću na suđenju Lazareviću

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Mar.2016, 00:25

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da će se odazvati pozivu da bude svedok na suđenju bivšem šefu kabineta ministra unutrašnjih poslova Srbije Branku Lazareviću i trojici optuženih za odavanje poverljivih podataka...Dačić, koji je tada bio minsitar unutrašnjih poslova,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.