Obeleženo 180 godina diplomatskih odnosa Srbije i Britanije

Izvor: N1 televizija, 12.Jun.2017, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeleženo 180 godina diplomatskih odnosa Srbije i Britanije

U Kragujevcu je obeleženo 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Velike Britanije i Srbije. Ambasador Velike Britanije Denis Kif i minstar spoljnih poslova Ivica Dačić otvorili su izložbu dokumenata i fotografija o diplomatskim odnosima dve zemlje.

Diplomatski odnosi Srbije i Velike Britanije, uspostavljeni su 1837. godine, a prvi konzul u tadašnjoj prestonici Kragujevcu bio je lord Džordž >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Hodžes.

Da su prioriteti Srbije evropske integracije, nastavak reformi, mir i stabilnost u regionu, naglasio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i istakao je na tom putu potrebna pomoć Velke Britanije i njena saglasnost za otvaranje poglavlja 7 i 29.

“Imamo jednu pozitivnu ocenu koja dolazi od međunarodne zajednice, uključujući i Veliku Britaniju i zato bih ja pozvao i pojednice pa i medije da prestanemo sami o sebi da govorimo najgore srtvari”, poručio je Dačić.

Ambasador Kif naveo je da Srbija i Britanija mogu da razvijaju saradnju u mnogim oblastima. “Možemo da sarađujemo sa Srbijom ne samo na evropskom putu nego na primer i u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma. Da možemo da podržavamo Srbiju ne samo politički nego i finansijski”, rekao je on.

Izvor: N1info
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.