ODBORNICI USVOJI IZVEŠTAJ O BEZBEDNOSTI U BEOGRADU

Izvor: Kurir, 29.Okt.2010, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODBORNICI USVOJI IZVEŠTAJ O BEZBEDNOSTI U BEOGRADU

BEOGRAD- Odbornici Skupštine grada usvojili su danas Izveštaj o bezbednosti koji je podnelo ministar policije Ivica Dačić i niz zaključaka o bezbednosnoj situaciji u Beogradu.

Odbornici su usvojili i Plan za donošenje strategija za poboljšanje kvaliteta bezbednosti ljudi i imovine u glavnom gradu, kao i zaključak kojim je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas ovlašćen da obrazuje radno telo čiji će zadatak biti da utvrdi prioritete Strategije o bezbednosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Zaključeno je i da radna graupa Skupštini grada dostavi Predlog strategije sa izvestajem o radu u roku od šest meseci, kao i da će se sredstva za sprovođenje navedenih zaključaka obezbediti iz budžeta Grada.

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić istakao je da je poruka sednice da se nasiljem i kriminalom mora baviti celo društvo, a ne samo policija.

- Naš cilj je da se povećanjem bezbednosti bavimo pre svega preventivno, poštujući Ustav i zakon, rekao je Antić On je kazao da je prihvaćen izveštaj MUP-a i da je utvrđen rok za formiranje strategije, koja će okupiti eksperte iz raznih oblasti koji bi trebalo da doprinesu da to bude, kako je rekao, jedan ozbiljan dokument.

- Grad ima nameru da se više bavi porodicom i školom, a pitanje nasilja treba da se rešava na mnogo nivoa - kroz porodicu, obrazovanje, društvo, medije i državu'', ukazao je Antić.

On je istakao da ne postoji politički konsenzus o pitanjima bezbednosti jer postoje neki koji opravdavaju nasilje.

Antić je ocenio da ne postoji razlog koji ponovo sme da izazove rušenje Beograda i dodao da se nasilje može dugoročno rešiti.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.