Nova Vlada nije predmet trgovine

Izvor: B92, 07.Maj.2012, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nova Vlada nije predmet trgovine"

DS će o formiranju Vlade sa potencijalnim partnerima konkretno razgovarati posle drugog kruga predsedničkih izbora, kaže zamenik predsednik DS-a Dragan Đilas.

On je rekao da za DS formiranje vlade nije pitanje trgovine već konsenzusa oko najvažnijih političkih i ekonomskih pitanja. Đilas je izjavio i da nema razloga da oni koji su do sada sarađivali sa DS na republičkom nivou to ne nastave da čine i naredne četiri godine.

"Želimo da formiramo vladu sa svim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << strankama koje dele naše vrednosti, a konkretne razgovore treba da vodimo kada se završe predsednički izbori", poručio je Đilas, ali je i napomenuo da će DS do okončanja drugog kruga predsedničkih izbora biti u redovnom kontaktu sa dosadašnim koalicionim partnerima, budući da država i sadašnji organi vlasti moraju da funkcionišu.

"Za DS formiranje vlade nikada nije bilo pitanje ko će koje mesto zauzeti, imamo odgovornost prema gradjanima i za nas je najvažnije da se formira vlada koja će nastaviti da državu vodi istim putem", rekao je Đilas odgovarajući na pitanje da li je lista "Izbor za bolji život" spremna da premijersko mesto prepusti lideru Socijalističke partije Srbije Ivici Dačiću.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić,   Predsednički izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đilas: O formiranju Vlade posle drugog kruga

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Maj.2012

Demokratska stranka (DS) će o formiranju Vlade sa potencijalnim partnerima konkretno razgovarati kada se završi drugi krug predsedničkih izbora, izjavio je danas zamenik predsednik DS-a Dragan Đilas.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Pred biračima je mnogo ozbiljnija odluka

Izvor: Politika, 08.Maj.2012, 00:58

Dosadašnja praksa potvrđuje da je teže obavljati predsedničku funkciju ako vaša partija nije deo vladajuće koalicije..Parlamentarni izbori su završeni. Zna se sastav parlamenta, ali ne i sastav buduće vlade. Nameće se pitanje da li će nova vlada biti poznata pre drugog kruga predsedničkih...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.