Nema nerešivih pitanja

Izvor: Beta, 06.Nov.2014, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema nerešivih pitanja

BEOGRAD, 5. novembra 2014. (Beta) - Šefovi diplomatije Srbije i Hrvatske, Ivica Dačić i Vesna Pusić, ocenili su u sredu da u odnosima dve zemlje nema otvrenih pitanja koja se ne mogu rešiti.

U zajedničkom intervjuu za regionalnu televiziju N1, Dačić je rekao da dve zemlje moraju izvući pouke iz svega što je bilo i postave temelje za zajedničku budućnost, dok je Pusićeva rekla da će susedi uvek imati otvorena pitanja, ali da su Srbija i Hrvatska sada u situaciji da >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << to mogu rešti.

Na pitanje da prokometariše izjavu hrvatskog zvaničnika da Zagreb neće odobriti ulazak srbije u EU dok se ne reši pitanje Ovčare, Dačić je rekao da su to "suviše ozbiljna pitanja da bi se oslanjali na neke pojedinačne izjave, čije god da su".

Pusićeva je rekla da će Srbija i Hrvatka zaostala pitanja iz prošlosti rešiti "puno pre nego što dodju na bilo koji dnevni red približavanja Srbije EU", jer su to stvari koje se mogu rešiti političkom voljom.

"Susedi će uvek imati otvorena pitanja, ali smo mi sada u situaciji da to možemo rešavati", rekla je Pusićeva i dodala da u ovom trenutku ne vidi da u odnosima dve zemlje postoje "blokirajući problemi" koje nisu u stanju da savladaju.

Citirajći potpredsednika SAD Džoa Bajdena, Dačić je rekao: "Najveći protivnik naših odnosa je naša istorija".

"Ako svaki sastanak završavamo pitanjima iz prošlosti, nećemo daleko odmaći. Treba da tražimo zajedničke interese. Formirane su i grupe unutar naših ministarstava da se bave rešavanjem tih pitanja: nestalih, imovine, ratnih zločine", rekao je Dačić.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Dačić i Pusić: Nema nerešivih pitanja

Izvor: Vesti-online.com, 06.Nov.2014

Šefovi diplomatije Srbije i Hrvatske, Ivica Dačić i Vesna Pusić, ocenili su da u odnosima dve zemlje nema otvrenih pitanja koja se ne mogu rešiti. ..Susedi će uvek imati otvorena pitanja, ali smo mi sada u situaciji da to možemo rešavati: Vesna Pusić.. ..U zajedničkom intervjuu za regionalnu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.