Ne zna se ko su otmičari

Izvor: Cafe.ba, 08.Nov.2015, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne zna se ko su otmičari

- Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da se ne zna ko je oteo dvoje srpskih državljana u Libiji, te dodao da je u koloni, iz koje su oteti, bio i ambasador Srbije u Libiji.

"Na putu ka Tunisu presečena je kolona u kojoj je bio i naš ambasador, a u drugom automobilu vozač i vezista. Ispaljeni su hici, a jedan libijski >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << državljanin je ranjen u nogu, tako govore prvi izveštaji", rekao je Dačić za RTS.

Dačić je naveo da je ambasador Oliver Potežica dobro i da je sve prijavio policiji, koja nema novih detalja.

Šef srpske diplomatije potvrdio je da je razgovarao sa ministrom spoljnih poslova Libije i dodao da su obaviještene sve službe bezbjednosti.

"Nemamo informacije ko su otmičari. Niko se nije javio da bilo šta traži, pratimo situaciju. Formiran je krizni štab koji radi na rešavanju vanredne situacije, o tome sam obavestio i premijera, tako da je cela država angažovana", istakao je Dačić.

On je objasnio da je u Libiji nestabilna situacija, da postoji jedna vlada u Bengaziju, a jedna u Tripoliju, kao i da su pojedini dijelovi zemlje pod različitom kontrolom.

Iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije saopšteno je da su službenici Ambasade Srbije, vezista Slađana Stanković i vozač Jovica Stepić, oteti danas u gradu Sabrat u Libiji.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.