(Ne)zaštićena vakcinacija

Izvor: RTS, 24.Dec.2011, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(Ne)zaštićena "vakcinacija"

Afera vakcina dobija novi obrt. Iako je pre tri dana tvrdio da ne zna za službenu belešku u kojoj stoji da je, prema navodi nekih medija, tužilaštvo za organizovani kriminal tražilo da se sa spiska osumnjičenih skine nekoliko imena, Ivica Dačić danas je potvrdio postojanje te beleške.

Ministar policije Ivica Dačić potvrdio je da mu je dostavljena službena beleška o istrazi vezanoj za nabavku vakcina protiv novog gripa. Belešku su, prema pisanju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pojedinih medija, sačinili službenici policije, a u njoj stoji da je tužilaštvo za organizovani kriminal tražilo da se sa spiska osumnjičenih skine nekoliko imena.

Dnevni list Pres piše da im je ministar Dačić indirektno potvrdio da je spisak osumnjičenih za zloupotrebe pri nabavci vakcina protiv novog gripa zaista skraćen za nekoliko imena.

"Česti su slučajevi gde se stavovi policije i tužilaštva razlikuju, bilo da je reč o broju osumnjičenih lica, kvalifikaciji dela, kvalitetu prijave i prikupljenih dokaza, ili statusu lica, ali to je deo nadležnosti tužilaštva. Nisam do sada imao bilo kakvih primedbi iz ove oblasti od policijskih službenika na zakonitost postupanja", rekao je Dačić za Pres.

Međutim, ministar policije danas je rekao da su mu tek pre nekoliko dana dostavljeni spisi u vezi sa tim slučajem i negirao da je bilo pritisaka na policiju.

"Neistina je da sam potvrdio da je specijalni tužilac vršio pritisak na policiju. Rekao sam da je mi je direktor policije dostavio belešku za koju sam pre nekoliko dana rekao da je nemam", rekao je Dačić novinarima posle sednice Glavnog odbora SPS u Novom Sadu.

Prema njegovim rečima, direktor je tu belešku dostavio i drugim institucijama, kao i tužilaštvu.

Ukoliko neko, kako je rekao, ima informaciju da se na nekog iz MUP vršio bilo kakav pritisak može mu se slobodno obratiti, jer je njegov zadatak, kao ministra, da ga u tom slučaju zaštiti.

Do sada su zbog afere vakcine uhapšene četiri osobe. Država je zbog, kako se sumnja, nameštenog tendera za njihovu nabavku oštećena za 1,27 miliona evra.
Pogledaj vesti o: Grip,   Vakcinacija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.