Ne bih Tadića menjala za Tomu

Izvor: Vesti-online.com, 24.Sep.2010, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne bih Tadića menjala za Tomu

Predsednik SPS-a Ivica Dačić je o mogućoj postizbornoj koaliciji sa naprednjacima govorio hipotetički jer je još uvek rano pričati o formiranju neke buduće vlade. Ipak, u politici važi pravilo "nikad ne reci nikad" i izjave predsednika partije se nikada ne shvataju olako. Ja sam, ipak, bila glasnogovornik koalicije sa Demokratskom strankom, i bitno mi je da zadržimo korektne odnose u koaliciji kao i do sada - >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kaže za "Vesti" funkcioner SPS-a Slavica Đukić Dejanović.

Predsednik vaše partije kazao je da postoji mogućnost koalicije sa Srpskom naprednom strankom nakon izbora?

- Ja sam bila glasnogovornik koalicije sa Demokratskom strankom i ove sadašnje koalicije. Sadašnja Vlada Srbije ima još godinu i po dana da opravda odgovornost koju je dobila jer su građani tako odlučili glasanjem. Meni je bitnije da koalicija oko SPS-a bude postojana kao i do sada, i da do sledećih izbora imamo korektnu saradnju sa našim sadašnjim partnerima na republičkom nivou.

Ipak, Ivica Dačić je govorio o budućoj vladi?

- Rano je za prognoze.

Znači li to da je predsednik vaše stranke požurio?

- Izjava predsedika partije, naravno, ima određenu specifičnu težinu i ne treba je uzimati olako. On je govorio hipotetički, ali u politici je sve moguće. Kad se aktivno bavite politikom, važi pravilo: "nikad ne reci nikad".

Vi lično ne biste menjali Demokratsku stranku kao koalicionog partnera...

- Nema razloga, zato što sam zadovoljna dosadašnjom saradnjom.

Već godinama na letnji odmor idete u Lisabon kod sina. Ovog puta vas je sačekalo iznenađenje?

- Jeste, već imam unuka Filipa, a sada sam postala baka drugi put. Rodila se mala Nina, tako da sada imamo i devojčicu i dečaka. Presrećna sam, i bilo mi je jako teško kad je trebalo da se vratim u Beograd i odvojim se od njih.

Je l' to možda ima veze s problemima koje ste kao predsednica parlamenta imali sa Tomom Nikolićem dok je bio za govornicom?

- Javnost je već upoznata s nastupom Tomislava Nikolića. U poslednje vreme je promenio stavove, a i vokabular. Meni je drago što je shvatio da je perspektiva Srbije na drugoj stani, a ne na onoj na kojoj je bio ranije. Isto tako, sve manje kritikuje stavove da Srbija mora da bude deo EU.

Ako morate da birate između Borisa Tadića i Tomislava Nikolića?

- U svakom slučaju, građani će se za jednog od njih opredeliti na sledećim izborima glasanjem.

A ako vi budete morali da se opredelite sa kim ćete eventualno da formirate vladu...

- Ja sam tamo gde i većina građana.

Kada je realno da počne jesenje zasedanje Skupštine?

- Trebalo je da počne 1. oktobra, ali je vikend, pa je najizvesnije da će sednica početi 4. oktobra, u ponedeljak. Još uvek ne znam šta će biti na sednici zato što Vlada nije dostavila predlog dnevnog reda, a nisu ga dostavila ni 84 poslanika.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Pobeda DOS-a pomogla socijalistima!

Izvor: RTS, 24.Sep.2010

Izborni uspeh DOS-a pomogao socijalistima da se vrate na vlast, smatra lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, tačno deceniju posle izbora na kojima je poražen Slobodan Milošević...Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da je pobeda DOS-a nad SPS-om, 2000. godine,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.