Na srpsko-crnogorskoj granici po starom do oktobra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Dec.2010, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na srpsko-crnogorskoj granici po starom do oktobra

PODGORICA -

Građani Crne Gore i Srbije će do 30. septembra naredne godine državnu granicu prelaziti po postojećem režimu, a maloletnim osobama za prelazak granice neće trebati putna isprava ili lična karta, saopšteno je danas iz crnogorskog ministarstva unutrašnjih poslova.

To su, kako se navodi, dogovorili ministri unutrašnjih poslova dve države Ivan Brajović i Ivica Dačić.

Od 30. septembra 2011. godine na snagu će stupiti propis koji predviđa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da maloletne osobe državnu granicu mogu prelaziti samo sa pasošem ili ličnom kartom.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore (MUP) podseća građane da zahteve za izdavanje registra rođenih, uverenja o crnogorskom državljanstvu i prebivalištu mogu podneti u elektronskoj formi, kao i da će im dokumenta biti uručena na kućnu adresu.

Dodaje se da će posle novogodišnjih praznika građanima Podgorice tražena dokumenta biti uručena u roku od 24 sata od podnošenja zahteva, a stanovnicima ostalih gradova u zemlju najkasnije u roku od četiri dana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.