NS: Otkriti nalogodavce prevare u Boru

Izvor: S media, 03.Jul.2010, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Otkriti nalogodavce prevare u Boru

Nova Srbija zatražila je danas od ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića i nadležnih organa da "hitno" otkriju i privredu osobe koje su direktorki pošte u Boru, za vreme predizborne tišine, dale lažnje uplatnice sa potpisom Srpske napredne stranke.

Uplatnice su poštari delili 19. juna, dan pre lokalnih izbora u tom gradu. SNS, koji je nastupio u koaliciji sa NS-om, negirao je da je uputio uplatnice i zatražio od policije da hitno otkrije ko su nalogodavci prevara. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Funkcioneri SNS-a su zapretili da će stupiti u štrajk gladju ako se to ne desi.

Nova Srbija je danas upozorila da svako odlaganje otkrivanja počinioca i sakrivanje istine od gradjana, može dovesti do "nesagledivih posledica".

"Nedopustivo je da se u Srbiji zbog političkih interesa kriju 'moćni' pojedinci koji su se usudili da prekrše zakon i izbornu volju gradjana Bora, kao i da se do otkrivanja istine mora doći štrajkom gladju i rizikom života. To je loša poruka domaćoj i medjunarodnoj javnosti, a istovremeno i dokaz u kakvoj zemlji

živimo", navodi se u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je ranije da će protiv direktorke pošte u Boru i još dvoje službenika biti podnete krivične prijave zbog zloupotrebe službenog položaja.

Gradjanima Bora su deljene lažne uplatnice prema kojima SNS od njih traži da uplate po 1.800 dinara za finansiranje predizborne kampanje.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.