Motorola traži preduzeća u Srbiji u koja bi investirala

Izvor: Blic, 01.Nov.2011, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Motorola traži preduzeća u Srbiji u koja bi investirala

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je, posle sastanka s rukovodstvom "Motorole" u Čikagu da ta kompanija planira da nastavi sa investicijama u Srbiji.

Američka multinacionalna telekomunikaciona kompanija Motorola će potražiti preduzeća u koja bi investirala u Srbiji, naročito ona koja imaju razvijenu softversku tehnologiju.

Dačić je na kraju posete saveznim državama >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << SAD Ohaju i Ilinoisu razgovarao u Čikagu sa rukovodstvom kompanije Motorola sa kojom, kako je rekao, Ministarstvo ima sporazum o strateškom parnerstvu.

Sa Motorolom je pre nekoliko godina započet projekat modernizacije informaciono-komunikacionog sistema Ministarstva, uvođenjem "tetra sistema" kriptografske zaštite komunikacija na celoj teritoriji Srbije, rekao je ministar.

Do sada je, rekao je Dačić, realizovano oko 40 odsto tog projekta, apredstoji da se tim sistemom "pokrije" cela teritorija Srbije.

Time se omogućava da i drugi korisnici, kao što su Vojska, Elektroprivreda, Hitna pomoć, Vatrogasna služba mogu imati svoj zaštićeni sistem za prenošenje podataka.

Povezane vesti: Beogradu nedostaje 2.000 policajaca

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.