Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Feb.2016, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministri spoljnih poslova jugoistočne Evrope danas o izbegličkoj krizi

Neformalni sastanak ministara spoljnih poslova Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) održava se danas u Sofiji posvećen rešavanju izbegličke krize tokom koga treba da bude usvojena zajednička izjava o suočavanju sa tim problemom.

Pored šefa bugarske diplomatije Danijela Mitova, koji je domaćin skupa, na sastanku će učestvovati ministri spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, Crne Gore Igor Lukšić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Albanije Ditmir Bušati, BiH Igor Crnadak, Makedonije Nikola Poposki, Rumunije Lazar Komanesku, kao i kosovska ministarka za dijalog sa Srbijom Edita Tahiri, najavljeno je u Sofiji.

Na sastanku će učestvovati i zamenici ministara spoljnih poslova Grčke, Hrvatske, Turske i Moldavije kao i državni sekretar Slovenije, predstavnici Evropske komisije i generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju Goran Svilanović.

Proces saradnje u jugoistočnoj Evropi pokrenut je 1996. kao regionalna inicijativa za saradnju.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministri spoljnih poslova jugoistočne Evrope danas o izbegličkoj krizi

Izvor: Studio B, 02.Feb.2016

Neformalni sastanak ministara spoljnih poslova Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) održava se danas u Sofiji posvećen rešavanju izbegličke krize tokom koga treba da bude usvojena zajednička izjava o suočavanju sa tim problemom...Pored šefa bugarske diplomatije Danijela Mitova, koji...

Nastavak na Studio B...

Sofija: Zajednička izjava o migracijskim izazovima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Feb.2016

Na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova Procesa suradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) koji je održanu Sofiji usvojena je zajednička izjava o migracijskim izazovima u kojoj se ističe da samo sveobuhvatan prekogranični pristup za iznalaženje dugoročnog rješenja može imati uspjeha...U...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.