Ministri policije u Tirani: Zajedno u Evropu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2010, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministri policije u Tirani: Zajedno u Evropu

BEOGRAD, TIRANA - Zamenik predsednika Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić istakao je danas na otvaranju ministarske konferencije u Tirani da je za uspešnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije potrebna dobra saradnja svih ministarstava, tužilaštava i pravosudnih organa, saopštio je MUP Srbije.

Kako je navedeno u saopštenju, ministar Dačić je u pozdravnom govoru na otvaranju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sedme godišnje Ministarske konferencije o saradnji u oblasti bezbednosti granica u jugoistočnoj Evropi istakao da je neophodna čvrsta saradnja.

"Neophodna nam je čvrsta saradnja i siguran sam da i pored političkih razlika mi u našoj saradnji treba da budemo korak ispred i omogućimo da naš region bude bezbedan", rekao je Dačić.

Konferenciju u Tirani otvorio je ministar unutrašnjih poslova Albanije Ljuljzim Baša koji je naveo da je "cilj imati otvorene granice koje mogu preći svi, ali i granice koje su kontrolisane i ne daju pristup međunarodnom kriminalu".

U saopštenju je navedeno i da se učesnicima na Konferenciji obratio i predsednik vlade Albanije Sali Beriša, koji je istakao da je pitanje granica velika odgovornost i obaveza ka međunarodnim partnerima.

"Organizovani kriminal u Albaniji već nekoliko godina ima visoke razmere i ogromnu ekonomsku moć", rekao je Beriša.

Poruka sa godišnje ministarske konferencije "Zajedno ćemo u Evropu. To je težak put, ali uspećemo, jer stojimo jedni pored drugih", navedeno je u saopštenju.

Na ministarskoj konferenciji, koja se održava pod okriljem španskog predsedavanja Evropskoj uniji, učestvuju ministri iz regiona i predstavnici Evropske komisije, OEBS-a, Centra za prevenciju konflikta i drugih međunarodnih organizacija.

Teme konferencije su integrisano upravljanje granicom, učinjen napredak u oblasti bezbednosti granica u 2009. godini, implementacija strategije za 2010. i 2011. godinu, pregled napretka u bezbednosti granica u jugoistočnoj Evropi u 2009. godini i predlozi za širenje regionalne operativne saradnje koja bi trebalo da bude sprovedena do 2011. godine.

Srbija je prošle godine bila domaćin Šeste ministarske konferencije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić na regionalnom skupu o bezbednosti

Izvor: Večernje novosti, 04.Mar.2010

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić učestvuje, danas i sutra, u Tirani na 7. godišnjoj Ministarskoj konferenciji o saradnji u oblasti bezbednosti granica u jugoistočnoj Evropi

Nastavak na Večernje novosti...

Saradnjom do bezbednog regiona

Izvor: RTS, 04.Mar.2010

Ivica Dačić rekao u Tirani da je neophodna bolja saradnja zemalja jugoistočne Evrope u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. Treba da budemo korak ispred i omogućimo da naš region bude bezbedan, naveo Dačić...Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić založio...

Nastavak na RTS...

Dačić: Region zajedno protiv kriminala

Izvor: Mondo, 04.Mar.2010

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić istakao je na otvaranju ministarske konferencije u Tirani da je za uspešnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije potrebna dobra saradnja svih ministarstava, tužilaštava i pravosudnih organa.

Nastavak na Mondo...

Dačić u Tirani

Izvor: Glas javnosti, 05.Mar.2010, 07:21

BEOGRAD - Ministar policije Ivica Dačić prisustvuje Sedmoj godišnjoj Ministarskoj konferenciji o saradnji u oblasti bezbednosti granica u jugoistočnoj Evropi koja je juče počela u Tirani, pod okriljem španskog predsedavanja Savetom Evropske unije...Učesnici konferencije su ministri iz regiona...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.