Ministri misle da rade dobro

Izvor: RTS, 25.Mar.2013, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministri misle da rade dobro

Većina ministara ne strahuje od najavljenih rezova u Nemanjinoj 11. Uoči najavljene rekonstrukcije Vlade, niko od ministara ne vidi razlog da bude smenjen.

U medijima se danima licitira o tome da li će i ko biti zamenjen u kabinetu premijera Ivice Dačića ako bude rekonstrukcije Vlade. Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić potvrdio je samo da neće biti promene premijera, a ministri nisu zabrinuti.

U medijskoj kombinatorici kao kandidat za smenu često >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je pominjan ministar prirodnih resursa rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević.

"Sa mnom o rekonstrukciji Vlade nisu razgovarali ni premijer niti bilo ko iz stranke. Pitanje o rekonstrukciji Vlade nije pitanje na koje bi ja trebalo da odgovaram i to je posao kojim bi trebalo da se bavi neko drugi čije je to zaduženje, kao što su predsednik Vlade i nekoliko potpredsednika, kaže Bačević.

Sebe, kako kaže, ne prepoznaje ni u čemu što bi bilo neuspešno ili kompromitujuće za rad ove Vlade.

Drugi od najčešće pominjanih ministara za smenu, ministar kulture Bratislav Petković na pitanje o rekonstrukciji odgovara izveštajem o radu na koji je, kaže, ponosan.

"Otvorili smo Muzej Vuka i Dositeja, evo sad 12. pozivam vas da dođete na otvaranje Istorijskog muzeja Srbije koji ove godine slavi 50 godina, a do sada nije imao svoj prostor. Maksimalno se trudimo i radimo punom parom", ističe ministar Petković.

Stranka premijera Ivice Dačića nema ništa protiv primene bilo kog modela rekonstrukcije Vlade.

"Ukoliko bi taj model doprineo još većoj efikasnonosti Vlade premijera Dačića na realizaciji vitalnih ciljeva - korupcije, Kosova, socijalno, ekonomskih tema", kaže funkcioner SPS-a Branko Ružić.

Od ocene rada neke ministre više brine efekat rekonstrukcije.

Ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže da ima iskustva iz prošle Vlade, kada se više od godinu dana o tome razgovaralo.

"Govorilo se o tome u medijima i na kraju je ceo proces iskompromitovan i nije dovelo do onoga do čega je trebalo", kaže Ljajić.

Naprednjaci su najavili da će o radu svojih ministara i eventualnoj rekonstrukciji Vlade razgovarati na Glavnom odboru stranke, 2. aprila.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.