Masovno hapšenje u Srbiji za piramidalne prevare

Izvor: Studio B, 19.Jun.2012, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Masovno hapšenje u Srbiji za piramidalne prevare

Policija je uhapsila kriminalnu grupu od 24 osobe zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja, poreskim utajama i pranjem novca prisvojili 27 miliona evra.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić. je rekao da policija intenzivno traga za jednom osobom.

Prema njegovim rečima, policija je uhapsila tu kriminalnu grupu u Beogradu, Vranju, Valjevu Šapcu, Sremskoj Mitrovici, Kragujevcu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Kraljevu i Užica.

"Sumnja se da su pripadnici ove kriminlne grupe u periodu od početka 2004. do kraja 2011. godine po unapred postignutom dogovoru vršili registraciju privrednih subjekata preko kojih su građane Srbije i drugih zemalja iz regiona, Makedonije, BiH, Albanije, Crne Gore učlanjivali u piramidalno Udruženje građana "Gem collection club" uz uplatu iznosa od 2290 EUR po članu", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, taj iznos su uplaćivali i za navodno stručno usavršavanje i kupovinu knjige "Uspešan put".Ta kriminalna grupa je, kako se sumnja, pronalazila druga fizička lica na identičan način, kako bi strukturu ove piramidalne organizacije proširili, dodao je Dačić.

Ministar je istakao da je hapšenje nastavak akcije na suzbijanju korupcije i poreskih krivičnih dela, a obavili su je policijski službenici MUP-a , Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave u Vranju, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom iz Beograda i Poreskom policijom u tim gradovima.
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Vranje

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.