Malinari danas sa Dačićem

Izvor: RTS, 09.Okt.2011, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malinari danas sa Dačićem

Predsednik Udružužnja malinara Dragiša Terzić izjavio je, posle susreta sa ministrom Ivicom Dačićem da su malinari dobili uveravanja da će njihove zahteve predočiti predsedniku Borisu Tadiću i ministru Dušanu Petroviću, kako bi se rešili problemi proizvođača maline.

Predstavnici Unije proizvođača malina razgovarali su u Beogradu sa zamenikom premijera i ministrom policije Ivicom Dačićem o rešavanju svojih zahteva.

Predsednik Unije proizvođača >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << maline Dragiša Terzić izjavio je, posle sastanka da je, kako je rekao, dogovoreno da Dačić sa njihovim zahtevima upozna i predsednika Borisa Tadića i ostale članove Vlade i da im obezbedi sastanak sa ministrom poljoprivrede.

Dogovoreno je, kaže Terzić i da se povuku prijave koje su protiv njih zbog protesta, podnete 6. avgusta u Arilju.

Malinari iz zapadne Srbije juče su protestovali ispred Vlade Srbije, zahtevajući jedinstvenu otkupnu cenu maline od 100 dinara za kilogram, izvoznu subvenciju od 26 dinara za kilogram i proglašavanje tog voća za strateški proizvod.

Oni su prekinuli protest pošto su na prijavnici Vlade ostavili napisane zahteve i prihvatili poziv za sastanak sa ministrom Dačićem.

Protest malinara su podržali i predstavnici Asocijacije poljoprivrednika Srbije, pojedinih udruženja vinogradara, stočara, povrtara i voćara kao i poljoprivrednici iz Priboja, Arilja, Bajine Bašte, Aleksandrovca, Kosjerića itd.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.