Izvor: S media, 12.Nov.2012, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP dobija novog direktora, Dačić šalje Veljovića u diplomatiju

Premijer Srbije Ivica Dačić najavio je da će u četvrtak biti raspisan konkurs za direktora policije i da će pri predvidjenim smenjivanjima u policiji u obzir biti uzeta i dešavanja u slučaju prisluškivanja najviših državnih funkcionera.

"Za izbor novog direktora policije uslov je 15 godina radnog staža na policijskim poslovima. Ima više kandidata koji ispunjavaju uslove, videćemo ko će se kandidovati", kaže Dačić za Blic.

Isti ozvor navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da je premijer razgovarao sa sadašnjim direktorom policije Miloradom Veljovićem i da mu je predložio da pređe u diplomatiju.

Dačić je ranije podsetio da je aktuelnom direktoru policije Miloradu Veljoviću istekao mandat prošle godine, ali da je on ostao na toj dužnosti, kako je naveo, na zahtev Demokratske stranke.

Momčilo Vidojević, predsednik Nezavisnog policijskog sidnikata Srbije zatražio je pre više od mesec dana od ministra Ivice Dačića da raspiše konkurs za direktora policije. Vidojević je tvrdio da se aktuelni direktor policije "lažno predstavlja, jer mu je još u junu prošle godine istekao mandat". Opširnije OVDE

Dačić je rekao da će novi direktor policije, nakon postavljenja na dužnost, predložiti šefove pojedinih policijskih uprava.

Govoreći o slučaju prisluškivanja najviših državnih funkcionera, Dačić je rekao da je svojevremeno uzet listing telefonskih razgovora i Miodraga Rakića, nekadašnjeg šefa kabinata bivšeg predsednika Borisa Tadića, a koji je bio i sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost.

"Razgovarao sam sa Aleksandrom Vučićem i saglasni smo da treba podržati i policiju i tužilaštvo i bezbednosne službe u borbi protiv korupcije, ali da ne sme biti zloupotreba ovlašćenja", kazao je Dačić.

Srpski premijer Ivica Dačić tvrdi da tokom mandata ove vlade nije uzet nijedan listing telefonskih poziva najviših državnih funkcionera, ali da su oni ipak traženi.

(S media)

FOTO: Beta

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Dačić šalje Veljovića u diplomatiju

Izvor: B92, 12.Nov.2012

Beograd -- Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio u intervjuu Blicu da je Miloradu Veljoviću, dosadašnjem direktoru policije, predložio da ode u diplomatiju...Dačić za Blic kaže i da još nije odlučio koga će predložiti za novog direktora policije, jer ima nekoliko ozbiljnih kandidata....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.