Izvor: Blic, 06.Feb.2010, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lazareviću ne možemo verovati na reč

Nema sumnje da je Branko Lazarević, šef kabineta ministra policije Ivice Dačića, porodično i odranije poslovno povezan sa firmom u čijem upravnom odboru sede najbliži poslovni saradnici Darka Šarića, osumnjičenog za šverc 2,7 tona kokaina.

Neverovatno je da u času kada predsednik Srbije objavljuje rat organizovanom kriminalu, u kabinetu ne bilo kog ministra, nego baš ministra policije, na samom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izvoru informacija o planovima za borbu sa organizovanim kriminalom, sedi čovek za koga je jasno da je, preko člana porodice, povezan sa optuženima za organizovani kriminal.

Ne ulazeći ovde u to da li Lazarević poznaje Šarića, da li poznaje njegove poslovne partnere, da li ih je ikada video i čuo ili ne, od njega je jedino moralno da podnese ostavku na mesto šefa kabineta ministra policije.

Tužilaštvo za organizovani kriminal ne bi smelo da propusti da se pozabavi vezom šefa kabineta ministra policije i njegovog šuraka Nikole Dimitrijevića sa poslovnim saradnicima Darka Šarića, za koga se veruje da je jedan od najvećih dilera droge u regionu. Ima za to još jedan razlog - informacije, objavljene u medijima, da je Šariću iz MUP dojavljeno da se sprema pretres njegove kuće u Novom Sadu, posle čega je on ostao van dometa policije.

Previše je podudarnosti u ovom slučaju, da bismo bilo kome verovali na reč.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.