LDP: Dačić stvara atmosferu linča

Izvor: B92, 21.Jan.2012, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Dačić stvara atmosferu linča

Beograd -- Ministar policije povodom afere "Nikolaidis" vraća u Srbiju atmosferu javnog linča, uzimajući za pravo da hapsi i javno sudi, piše u saopštenju LDP-a.

Ministar policije Ivica Dačić izjavio je da lider LDP-a Čedomir Jovanović podržava ubice i teroriste.

"Razmere štete od takvog ponašanja, pa i najnovije izjave Dačića, odavno su prevazišle značaj jedne kolumne u kojoj njen autor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iznosi neprihvatljive teze i metafore", piše u saopštenju LDP-a.

LDP navodi da je država je uputila protestnu notu kao civilizovani diplomatski gest.

"Sve ono što je potom usledilo nema veze sa odbranom od terorizma, nego je pretvaranje zemlje u ratnu zonu u kojoj se sve svodi na obračun sa piscima i političkim protivnicima, uz nepodnošljivu hajku protiv svakog ko se usudi da primeti koliko je takvo ponašanje opasno", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da je LDP zabrinut "što Vlada i ministri veruju da je smena upravnika Narodne biblioteke antiteroristička akcija, ali vidimo i da je pravi cilj haosa koji proizvode da se uznemiri i dodatno zatruje javnost".

"Za razliku od SPS-a koji danas mora jeftino da se šminka neuverljivim izvinjavanjem za sve ono što nam je uradila, mi smo se oduvek borili protiv opravdavanja nasilja i političkih ubistava, jer znamo do kakvih posledica je to dovelo", piše u saopštenju LDP.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.