Kompromis oko teksta rezolucije

Izvor: RTS, 20.Avg.2010, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompromis oko teksta rezolucije

Srbija je otvorena za izmenu teksta rezolucije o Kosovu i Metohiji i za pronalaženje kompromisnog teksta, rekao zamenik premijera Ivica Dačić.

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je Srbija otvorena za menjanje predloga rezolucije o Kosovu i Metohiji koju je podnela Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija i dodao daje neophodno pronaći kompromisan tekst.

"Srbija je više puta rekla da smo spremni za pronalaženje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kompromisnog teksta rezolucije i spremni smo na sve, osim toga da se iz teksta rezolucije vidi da je to stavljanje tačke na pitanje statusa Kosova", rekao je Dačić prilikom obilaska Trgovišta.

Dačić je rekao da je i ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić informisao Vladu da su razgovori vođeni pre podnošnjenja rezolucije sa partnertima u EU, SAD, Rusijom i Kinom, ali da očigledno nije moglo da dođe do dogovora oko teksta.

Prema njegovim rečima, za Srbiju je bilo važno da prva podnese predlog, jer se o tom predlogu prvo glasa.

"Naša spremnost na kompromise i dogovore je tu, ali, sa druge strane, kompromis znači i pravično rešenje za sve", rekao je Dačić i istakao da je Srbija otvorena za menjanje teksta, za dogovore i razgovore.

Dačić je istakao i da je jedino na šta Srbija ne može da pristane "to da Srbija sada sama definiše i kaže da je pitanje Kosova rešeno time što je proglašena nezavisnost".

"Za sve ostalo je Srbija spremna, pre svega, za dogovore sa našim partnerima i onima koji podržavaju stavove Srbije, kao i onima koji ne podržavaju stavove Srbije, ali jesu naši partneri, bez obzira na to što nam se stavovi razlikuju vezano za Kosovo i Metohiju", rekao je Dačić.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.