Koliko da verujemo srpskim političarima

Izvor: Blic, 25.Sep.2010, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko da verujemo srpskim političarima

Blic prenosi anketu sa sajta www.istinomer.rs. Današnje pitanje glasi: „Koliko da verujemo srpskim političarima?”

Nema vlade bez nas

„Dobijamo više od 300.000 glasova, provereno! Nema vlade bez nas."

(Ivica Dačić, „Kurir", 21. 4. 2008. godine)

Predsednik SPS bio je tokom kampanje za parlamentarne izbore u maju 2008. godine uveren da će njegova stranka osvojiti više od 300.000 glasova i biti nezaobilazan partner >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u novoj vladajućoj koaliciji. To se vrlo brzo pokazalo tačnim jer je koalicija Socijalističke partije Srbije, Partije ujedinjenih penzionera Srbije i Jedinstvene Srbije osvojila 313.896 ili 7,58 odsto glasova. Takođe, ta koalicija bila je nakon izbora jezičak na vagi između dva bloka, stranaka oko DS sa jedne i DSS i SRS sa druge strane. Na kraju, opredelili su se za prvu opciju i pored dva potpredsednička mesta, dobili su i tri ministarstva i funkciju predsednika Skupštine Srbije.

Ocena:istina

Kad nam je predsednik bio u zatvoru?

„Predsednik Boris Tadić bio je zatvaran u vreme Miloševićevog režima."

(Vuk Jeremić, CNN, 8. 8. 2010. godine)

Ministar Jeremić izjavio je da mu smeta kada se, uprkos promenama, na našu zemlju gleda kao na Miloševićevu Srbiju, naglašavajući da je u to vreme čak i sadašnji predsednik Boris Tadić bio hapšen. Ali u zvaničnoj biografiji predsednika ne navodi se takav podatak, već se ističe da je on bio u zatvoru mnogo pre toga, kao student za vreme SFRJ. Tadić je kao funkcioner DOS-a bio na korak od hapšenja u danima pre 5. oktobra 2000, kada je, zajedno sa Nebojšom Čovićem, bio optužen za organizovanje štrajka u rudniku „Kolubara". Tih nekoliko dana do svrgavanja Miloševićevog režima predsednik Tadić se, kako je sam kasnije priznao, nalazio u ilegali. Međutim, činjenica je da ipak nije bio zatvaran za vreme bivšeg režima.

Ocena:neistina

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.