Koaliciona prognoza

Izvor: RTS, 16.Avg.2011, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koaliciona prognoza

Relativno stabilno sa mestimičnim padavinama, stanje je u vladajućoj koaliciji kakvo vidi Ivica Dačić. Država je u ozbiljnim problemima i svaka stranačka inicijativa mora da bude u drugom planu, poručuje Dačić, ističući da je inicijativa URS-a klasična demagogija.

Lider SPS-a >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ivica Dačić ocenio je odnose u vladajućoj koaliciji kao relativno stabilne sa mestimičnim padavinama i istakao da država sada ima mnogo važnijih problema od članstva u upravnim odborima.

Lider socijalista rekao je da je SPS u koaliciji sa Demokratskom strankom, koja ima druge stranke sa kojima je učestovala na izbornoj listi i sa kojima treba da rešava probleme.

Dačić je istakao da su za njega priče o ukidanju upravnih odbora, a naročito imajući u vidu trenutnu situaciju u državi, u drugom planu.

"U uslovima kada nas očekuje teška jesen, kada je reč o sticanju statusa kandidata, kada nas očekuju pritisci u vezi sa statusom Kosova i Metohije i pritisci da mirno odgledamo verovatno nasilnu integraciju severa Kosova, kada je naš narod na barikadama, zatim u uslovima ekonomske krize, govoriti o ukidanju upravnih odbora je, što se mene tiče, u drugom planu", naveo je Dačić.

"Poštujem mog prijatelja Radoša Bajića, ali ne želim da učestvujem u seriji 'Selo gori, a baba se češlja'", rekao je Dačić.

"Svako ima pravo da predlaže, a ja nemam nikakvu obavezu da to što svako predloži prihvatim", naveo je Dačić.

"Formirali su upravne odbore, postavljali direktore, sad su protiv toga. Pa, šta je to nego demagogija?", upitao je Dačić.

Oni koje Dačić sada optužuje za demagogiju odgovaraju da je jedini motiv za ukidanje upravnih odbora depolitizacija javnih preduzeća.

Član predsedništva URS-a Snežana Samardžić-Marković rekla je da nema razloga da se tu bilo ko prepoznaje i da zbog toga kritikuje inicijativu URS-a.

"Pošto su javna preduzeća zadužena da se brinu o javnom interesu, onda je potrebno da se profesionalizuju. Nama je cilj, dakle, depolitizacija javnih preduzeća, da njima upravljaju stručnjaci, a ne partijski kadrovi", rekla je Snežana Samardžić-Marković.  

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.