Izvor: Politika, 08.Mar.2011, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je ko u Vladi Srbije

Premijer i ministar finansija – Mirko Cvetković

Bio ministar finansija, direktor Agencije za privatizaciju vodio agenciju za konsalting „Interkon”.

Zamenik predsednika vlade i ministar unutrašnjih poslova – Ivica Dačić (SPS)

2001. godine bio je ministar za informisanje u prelaznoj vladi Republike Srbije.

Potpredsednik vlade – Božidar Đelić (DS)

Potpredsednik Vlade Srbije zadužen za evropske integracije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << obavljao je i dužnost ministra finansija i ekonomije.

Potpredsednik vlade – Jovan Krkobabić (PUPS)

Potpredsednik vlade, predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije, osnivač i direktor Republičke zajednice penzionog i invalidskog osiguranja samostalnih delatnosti.

Potpredsednik vlade – Verica Kalanović (G 17 plus)

Bila ministarka za nacionalni investicioni plan, državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja, poslanik i šef poslaničke grupe G 17 plus u Skupštini SCG.

Ministar spoljnih poslova – Vuk Jeremić (DS)

Ministar spoljnih poslova, savetnik za međunarodne odnose i šef spoljnopolitičkog tima predsednika Srbije.

Ministar odbrane – Dragan Šutanovac (DS)

Ministara odbrane, u nekoliko navrata poslanik u republičkom parlamentu, predsednik Odbora za odbranu i bezbednost Skupštine Srbije.

Ministar pravde – Snežana Malović (DS)

Ministarka pravde, državni sekretar u Ministarstvu pravde, generalni sekretar Tužilaštva za ratne zločine, šef kabineta ministra pravde i lokalne samouprave.

Ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede – Dušan Petrović (DS)

Od maja 2007. do jula 2008. ministar pravde, poslanik Skupštine Srbije, potpredsednik parlamenta, zamenik predsednika DS-a.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja – Nebojša Ćirić

Državni sekretar u ministarstvu ekonomije, šef tima Vlade Srbije za pregovore sa „Gaspromom”, učestvovao je i u pregovorima sa „Fijatom”, a angažovan je i oko privatizacije RTB Bor.

Ministar kulture, informisanja i informacionog društva – Predrag Marković (G 17 plus)

Jedan od osnivača G 17 plus, član Predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije, predsednik Skupštine Srbije od marta 2004. do februara 2007.

Ministar zdravlja – Zoran Stanković

Penzionisani general-major, od 2005. do 2007. godine ministar odbrane SCG, predsednik Komiteta Vlade SRJ za prikupljanje podataka o zločinima protiv čovečnosti i međunarodnog prava.

Ministar za infrastrukturu i energetiku – Milutin Mrkonjić (SPS)

Ministar za infrastrukturu, narodni poslanik i potpredsednik republičkog parlamenta. Prvi direktor “Saobraćajnog instituta CIP” .

Ministar za državnu upravu, lokalnu samoupravu i ljudska i manjinska prava – Milan Marković (DS)

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu u vladi Mirka Cvetkovića i u drugoj vladi Vojislava Koštunice.

Ministar prosvete i nauke – Žarko Obradović (SPS)

Ministar prosvete, zamenik ministra za lokalnu samoupravu u Vladi Srbije, a u prelaznoj vladi od oktobra 2000. do januara 2001. godine zamenik ministra za visoko obrazovanje.

Ministar omladine i sporta – Snežana Samardžić-Marković (G 17 plus)

Na ovoj funkciji je od 2007. godine kada je formirana druga vlada Vojislava Koštunice, pomoćnik ministra odbrane, zamenik direktora Direkcije za susedne zemlje u Ministarstvu spoljnih poslova.

Ministar za rad i socijalnu politiku – Rasim Ljajić (SDP)

Na toj funkciji od 2007. godine, ministar za ljudska i manjinska prava u Savetu ministara SCG, predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa MKTJ, predsednik Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu.

Ministar vera i dijaspore – Srđan Srećković (SPO)

Ministar za dijasporu, pomoćnik ministra trgovine, turizma i usluga, pomoćnik direktora Jat ervejza, potpredsednik Srpskog pokreta obnove

Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja – Oliver Dulić (DS)

Ministar životne sredine i prostornog planiranja, predsednik Narodne skupštine Srbije, poslanik u Skupštini Srbije i Skupštini Srbije i Crne Gore.

 

objavljeno: 09.03.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.