Kako skupiti 500 miliona evra za izbeglice?

Izvor: Vesti-online.com, 08.Dec.2011, 03:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako skupiti 500 miliona evra za izbeglice?

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u Ženevi da je Srbija opredeljena da se što pre reši pitanje izbeglih i raseljenih lica u regionu, saopštio je MUP Srbije. Dačić, koji učestvuje na ministarskoj konferenciji Komesarijata UN za izbeglice (UNHCR), rekao je da je u planu da Srbija, zajedno sa drugim zemljama u regionu, sredinom naredne godine organizuje donatorsku konferenciju koja bi imala za cilj da se prikupi 500 miliona evra >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << za rešavanje problema izbeglih i raseljenih lica.

Prema Dačićevim rečima, oko 200 hiljada raseljenih sa Kosova koji žive u ostalim delovima Srbije takođe su tema kojoj u aktivnostima UNHCR-a treba posvetiti značajnu pažnju.

Dačić je rekao da je Republika Srbija u Ženevi svečano pristupila Konvenciji o smanjenju broja lica bez državljanstva, koja je usvojena na današnji dan pre 50 godina.

"Promenom Zakona o državljanstvu nijedno lice koje se nalazi na teritoriji Srbije neće ostati bez državljanstva", rekao je Dačić i podsetio da Srbija, kako bi rešila probleme koji opterećuju region, dozvoljava ne samo dvojno već i višestruko državljanstvo.

Govoreći o pitanju ilegalnih migranata i azilanata, Dačić je ukazao da je problem Srbije po tom pitanju dvostruk - veliki broj srpskih državljana odlazi u zapadnu Evropu tražeći azil.

"S druge strane značajan broj ljudi iz zemlja afroazijskog kompleksa traži azil u Srbiji, tako da ćemo u narednom periodu pitanje njihovog smeštaja, prihvatilišta za azilante, odnosno ilegalne migrante, morati da rešavamo zajedno sa UNHCR-om", rekao je Dačić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.