Jovanović: Vlada sama sebi svrha

Izvor: B92, 26.Jul.2012, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Vlada sama sebi svrha

Beograd -- Šef poslaničke grupe LDP Čedomir Jovanović kaže da ekspoze mandatara Ivice Dačića "ne prolazi test realnosti" i da pokazuje da je nova vlada "sama sebi svrha".

Jovanović je rekao da poslanici LDP-a neće glasati za novu vladu, ukazujući da je u ekspozeu Ivice Dačića "bilo previše opštih mesta, a nijedne reči o kadrovima niti argumentacije za neuspehe onih koji su i u prošloj vladi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bili na istim pozicijama".

"Nastup Dačića učvrstio nas je u stavu da je ova vlada sama sebi cilj i da su stranke koje je čine svu energiju potrošile na regulisanje svojih odnosa", rekao je Jovanović novinarima u Skupštini Srbije u pauzi zasedanja parlamenta o novoj vladi.

Kako je naveo, mandatarov ekspoze je pokazao patetiku i demagogiju svake vrste, a pozivanje na patriotizam i podsećanje na finansijske i ekonomske probleme nije uspelo da sakrije nedostatak vizije.

"Uverio nas je da je ova vlada gore rešenje od onog kojeg sam se pribojavao kad je LDP bio u projektu parlamentarne većine", rekao je Jovanović.

Lider LDP-a je kritikovao Dačića što je u njegovom ekspozeu bilo "samo pola rečenice o Kosovu i Republici Srpskoj", a ni reči, kako je naveo, o ličnoj odgovornosti onih koji su bili na vlasti, a među kojima je i sam Dačić.

"Dačić nije bilo ko već je bio zamenik predsednika vlade i ministar unutrašnjih poslova. Ni Mlađan Dinkić nije bilo ko", rekao je Jovanović.

Jovanović je rekao da je Dačić u ekspozeu pokazao "jednu vrstu lične nesigurnosti".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jovanović: Vlada sama sebi svrha, Dačićev ekspoze nerealan

Izvor: Blic, 26.Jul.2012

Šef poslaničke grupe opozicione Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović ocenio je danas da ekspoze mandatara Ivice Dačića "ne prolazi test realnosti" i da pokazuje da je nova vlada "sama sebi svrha"...Jovanović je rekao da poslanici LDP-a neće glasati za novu vladu, ukazujući da je u...

Nastavak na Blic...

Jovanović: Nova vlada sama sebi svrha

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2012

BEOGRAD -..Lider LDP-a Čedomir Jovanović ocenio je danas, nakon što je mandatar Ivica Dačić izložio ekspoze, da je nova vlada sama sebi svrha, i da interes građana u ekspozeu nije dobio zadovoljavajući satisfakciju...Jovanović je ocenio da ekspoze ne prolazi test realnosti, i da je u njemu previše...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Jovanović: Nova vlada je sama sebi svrha

Izvor: Kurir, 26.Jul.2012

Lider LDP rekao i da u ekspozeu "nema nijedne reči o kadrovima, nijedne reči o argumentima za izbor ljudi koji su bili neuspešni na pozicijama na koje se sada vraćaju, i ništa afirmativno za nove kadrove"..BEOGRAD - Lider LDP-a Čedomir Jovanović ocenio je danas, nakon što je mandatar Ivica Dačić...

Nastavak na Kurir...

Pastor: SVM će glasati protiv vlade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2012, 00:25

BEOGRAD -..Savez vojvođanskih Mađara neće glasati za novu vladu i biće konstruktivna opozicija, ali se ne isključuje mogućnost da će u dogledno vreme sarađivati sa izvršnom vlašću, ako dokaže da zaslužuje njenu podršku, izjavio je večeras šef poslanika te stranke Balint Pastor..."Na Vidovdan...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.