Japan ukida vize Srbiji

Izvor: RTS, 02.Dec.2010, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japan ukida vize Srbiji

Za građane Srbije od sledeće godine neće biti potrebne vize za Japan, rekao ministar Ivica Dačić, posle razgovora sa zamenikom ministra inostranih poslova Japana Hisašijem Tokunagom.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je, u Tokiju, da će odluka o ukidanju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << viza Japana za građane Srbije stupiti na snagu sledeće godine.

Posle razgovora sa zamenikom ministra inostranih poslova Japana Hisašijem Tokunagom, Dačić je rekao da je trebalo da ta odluka bude doneta još ove godine, ali da je, zbog produžetka važenja starih pasoša građana Srbije do kraja 2011. godine, ona odložena.

Tokunaga je u razgovoru sa Dačićem rekao da Japan pozitivno gleda na razvoj političkih odnosa dve zemlje i na želju Srbije da postane članica EU.

Dačić je za narednu godinu najavio posetu predsednika Srbije Borisa Tadića Japanu.

Ministar policije sastao se i sa predsednikom Donjeg doma parlamenta Japana Takahirom Jokomićijem koji se založio za unapređenje odnosa sa Srbijom na svim nivoima.

Iako je Japan godinama unazad bio jedan od najvećih donatora našoj zemlji, Dačić je rekao da  spoljno-trgovinska razmena nije na visokom nivou.

Međutim, on kaže da se i sledeće godine može očekivati niz takozvanih jenskih kredita, koji bi, u najvećoj meri, bili iskorišćeni u oblasti energetike, pre svega za termoelektranu u Obrenovcu.

U razgovorima sa predstavnicima Lige prijateljstva Japana i Srbije istaknuta je dugogodišnja tradicija u međudržavnim odnosima, rekao je Dačić. 

Ministar policije će narednih dana posetiti centre za vanredne situacije i upravljenje saobraćajem u Tokiju, Osaki i Kjotu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Japan bez viza dogodine

Izvor: Mondo, 02.Dec.2010

Odluka o ukidanju viza Japana za građane Srbije stupiće na snagu sledeće godine, rekao je danas u Tokiju Ivica Dačić posle razgovora sa zamenikom ministra inostranih poslova Japana Hisašijem Tokunagom.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.